Glada vappen

Nu är jag hemma igen, efter ett otroligt lugnt vappen-firande. Men jag hade inte alls lust med nåt annat heller. Vi kollade två filmer, Sherlock Holmes, den var nog mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara. Sen kollade vi nån slags skräckfilm, The Crazies (?), som handlade om nåt biovirus-vapen som militären råkade släppa ut på fel ställe så alla mänskor blev galna och började ta livet av varann. Om jag skulle ha sett den ensam så skulle jag nog inte kunna sova inatt. Den var rätt hemsk/äcklig/skrämmande.

Pratade just med Sami, han var fortfarande i Edsevö och de skulle snart fara mot krogen, men ifall de hade jättedyrt inträde så skulle han komma direkt hem. Det är så roligt att prata med honom då han är lite småfull, han blir sådär överdrivet gullig och det tar ca 5 minuter att säga hejdå, för han kommer alltid på en massa saker han måste säga åt mej först. Tycker han skulle kunna komma hem nu på en gång så skulle vi få krypa ihop i soffan och se lite Simpsons. <3

Happy

Fick 90€ av min arbetsgivare idag! Wihuu. Egentligen så ska vi inte få nån lön då vi är på praktik, för då räknas det som ett arbete. Men hon tyckte att det var orättvist att jag skulle dra in en massa pengar åt henne utan att få nåntingt själv. Och jag tackade ju inte nej! :)

Snart ska jag och Sammen fara till Prisma, han ska ha dricka och jag känner bara ett köpsug efter något nu då jag fick lite extra cash. Sen ikväll ska jag hem till Beth's och se film, tycker inte det är så kul att vara ute och fira vappen då det bara regnar. Kanske jag far till Netti på en drink, men bara kanske. Imorgon så ska vi på middag hem till Samis föräldrar, och ifall det är bra väder ska jag tvinga med S på en biltur och en pehmis-glass.

gomorron

Ska snart iväg till praktikplatsen. Börjar först halv 11 idag, så jag har hunnit plocka undan lite och vika en massa kläder nu innan. Det känns på nåt sätt alltid jättetungt att dra sej iväg till praktiken, men sen då man väl kommer dit är det helt okej. Jag sitter mest och dricker kaffe och bläddrar i nån tidning (förutom då jag har nån kund eller telefonen ringer o.s.v.)

Idag så börjar de sälja biljetter till Popkalaset. Jag har ingen aning om hur dyra de är, men jag ska i alla fall ha en. Hela vintern har jag försökt få nån möjlighet att se Redrama, men det har aldrig blivit av. Sara skulle i alla fall komma med dit, och så vill jag nog nästan få med Sami också. Han har nästan aldrig följt med mej på nåt sånt, så.

internet

Idag var jag och ordnade ett såndär USB-internet åt oss, skönt! Man har känt sej helt efter och utanför då man inte haft nåt nät. Fy då.

Igår fick jag mail från ProffsAviation, dom bjöd in mej till en flygvärdinne-utbildning i höst i Helsingfors. Det är bara en månad i augusti, och jag vet om åtminstone två lägenheter där som jag kanske skulle kunna få låna under tiden jag bor där. Ifall jag far alltså. Det skulle vara jätteroligt, och ganska enkelt att få en till utbildning på bara en månad. Men på de flesta ställena så måsta man vara 21 för att få jobba som flygvärdinna, och kursen kostar ju ändå 500-600€, så det skulle vara lite bortkastade pengar ifall jag skulle tycka det verkade jättetråkigt. Sista anmälningadagen var 31 maj, så jag har ju lite tid att fundera ännu.

Nu skiner solen igen! Det har ju kommit ner snö blandat regn hela dagen. Det var jättehemskt att cykla hem från jobbet, jag kunde inte hålla ögonen öppna. Men nu har jag bara 81 timmar praktik kvar! Det låter ju rätt mycket, men vi började ju med 396. Så det går nog fort undan den här sista tiden.

Igår var jag och spelade lite basket med Sami, Henkka och Hautala. Det var faktiskt riktigt kul! Passade på att fota lite samtidigt.


Vörå

Grannen har tydligen blockat sitt internet nu, så jag har inte kunnat surfa på flera dagar. Det har varit jättetråkigt. Men nu är jag hos mina föräldrar i Vörå, så jag måste ju passa på nu. Om några timmar ska vi fara på kalas till min kusin Nicolas som fyller 5 år. :) Hoppas de har en god tårta. Mums.

Nåja, imorgon ska jag försöka fixa internet åt oss. Och så tror jag att jag ska ordna så vi börjar se sveriges tv3 också. Klarar mej inte riktigt bra utan den kanalen.

Sommarfeelis

Ändrade om färgschemat på bloggen lite, det där röda kändes lite vintrigt. Fick just en otrolig shoppinglust, så jag hoppade i bilen och körde till Lindex (som är några 100-meter bort, lat?) och köpte ett nytt armband och ett halsband. Det hela tog kanske 5 minuter.

Mitt så kallade problem jag skrev om tidigare idag är löst nu. Eller typ i alla fall. Känns helt rätt.

Dom är så fiiina! <3<3<3

 

Vad kallar du framgång?

Jag gör vad jag vill!


Min väska


Är jättenöjd med den, den går att ha både med långt axelband och med ett kortare handtag så det blir en handväska.


Inatt har jag sovit otroligt dåligt. Jag har legat och tänkt och tänkt och kännt mej helt uppgiven. Men det är inget som jag kan göra nånting åt, och egentligen är det inte ens ett problem.

Snart ska jag slänga på lite kläder och borsta igenom håret och dra iväg till praktikplatsen. Jag har fått ett nytt schema nu, så jag är ganska korta dagar där. Det är jätteskönt, men då hinner jag ju istället inte ha något ledigt innan examen. Men det spelar inte så stor roll, för jag gör ändå inget vettigt på dagarna då jag är ensam hemma. Skulle Sami också vara ledig skulle det vara en annan sak.

gokväll

Har haft ledig dag idag, så tvättmaskinen har gått för fulla muggar och så har jag varit och storhandlat. Då jag var nere i tvättrummet kom en jättetrevlig tant och började prata med mej, hon var tydligen gift med en gubbe som har kommit och snokat i vad Sami och jag var för ena. Då vi flyttade in frågade han ifall vi var gifta, om vi jobbade, var vi jobbade, hur stor lägenhet vi har m.m. Sen för typ en vecka sedan frågade han precis samma saker igen, och så klagade han samtidigt på att Samis bil var för stor så den skymde sikten för grannarna (?). Men hans fru var helt normal och gullig.

Efter att Sami kom hem från jobbet var vi och körde runt i utkanterna av Jeppis, och så var vi lite off-road där ett tag. Igår vann vi lite pengar på en skraplott så vi var och åt varsin pizza för dom pengarna idag. Bredvid pizzerian har det precis öppnat en sko- och väskbutik, eller det är en butik som flyttat, och där hittade jag en jättesöt liten axel/handväska som var vit med en massa nitar på. Kommer kanske bild imorgon.

Lördag

Vart tog solen vägen? Imorse väckte Sami mej och sa att jag skulle titta ut, och det var helt underbart väder. Inte ett moln nånstans. Men nu är det helt grått.

Snart ska jag fara och se då Sami spelar innebandy en stund, sen ska jag möta upp Jonna vid torget och så ska vi gå runt lite på marknaden. Är jättesugen på vårrullar nu, så det blir väl att vi äter lunch där då samtidigt. Sen måste jag fara och handla mat. Skittråkigt. Men jag ska köpa en megapåse godis också, för jag tror att jag bara ska sitta hemma och se film ikväll. Möjligen far jag till Netti en vända. Det är väl dansgala ikväll, så det kommer säkert att vara mycket folk ute.

som jag trodde..

..strax efter att jag pratar med Roger från Halpa-Halli idag och tackat nej till jobbet, så blev jag erbjuden ett jobb till. Hon som äger salongen jag är vid nu frågade ifall jag redan hade jobb, så sa jag ju ja, och då sa hon att ifall jag inte trivdes vid det stället eller nåt sånt så fick jag komma dit till hennes salong. Det var bara att ringa. Nåja, det är ju alltid bra att ha en backup plan.

Var just och storshoppade med Sammen. Vi köpte en dvd-spelare nu också, så jag tänkte vi skulle pröva den ikväll och se film tillsammans. Men så hade Sami lovat att han skulle på dejt med Hautala, så nu är jag ensam hemma. Känner mej lite övergiven.


lunchrast

Fick ta långlunch idag, så jag cyklade hem och gjorde några smörgåsar åt mej. Jätteskönt att få ta en sån paus mitt i arbetsdan.

De ringde just åt mej från Halpa-Halli här i Jeppis och sa att jag hade fått jobb där. Men jag har ju redan tackat ja till ett annat jobb. Det är ju typiskt. Slår vad om att de ringer åt mej från Prisma och Citymarket också och säger att jag fått jobb. Helt säkert.

130 timmar kvar

Idag har jag varit första dagen på nya praktikplatsen. Det var nog helt ok, tror det kan bli lite tungt i början att hålla reda på alla detaljer (typ vilka handdukar man ska ha vid klippningar eller färgningar, i vilken ordning man ska sopa golvet (!) m.m.) Men säkert ska det gå bra. Dagen gick ganska fort i alla fall, och jag kommer nog att få ha mycket fler egna kunder där än vid det förra stället.

Jag och Sammen hade tänkt fara ut på en joggingrunda idag, men då jag kom hem var jag så hungrig så jag ville laga mat först. Men såklart åt jag ju för mycket så jag tror inte det blir någon joggingtur för mej. Och Sami blev tvungen att fara iväg en stund nu också, så det skulle bli ganska sent i alla fall.

Vad göra?

Funderar på vad jag ska hitta på ikväll. Jag tror inte det kommer nån bra film på tv, så det kan bli lite långtråkigt att bara sitta hemma. Men jag har inte riktigt lust att fara ut och slösa några pengar heller. Kanske jag bara skulle ta en sväng till Netti, det tar ju 3 minuter att gå dit så om det är slött där är det ju bara att gå hem igen. Och man behöver inte vara så uppklädd där heller tycker jag. Ska man till Melody måste man direkt fixa håret en massa och sånt.

Nå jag ska i alla fall vänta tills Sami kommer hem igen, han skulle hälsa på nån kompis en liten stund och så skulle han hämta ett soffbord åt oss.

Testade webcamen idag. Jag ser ut som en liten barnrumpa utan smink.


Helg!

Nu är sista dagen på den ena praktikplatsen avklarad. Känns skönt. Fick en massa produkter därifrån som tack, t.ex. ett schampo och inpackning till blondt hår, som jag stått och petat på alla veckor jag varit på praktik och funderat på att köpa. Och så fick jag en volymspray, och ett mousse som stärker håret. Toppen! :)

Det kan hända att jag äntligen kommer iväg till södern! Eller i höst i alla fall. Henkka, Anna, Nina, Tarmo och några till skulle åka, och så kanske Sami och jag då också. Det skulle vara jättekul! Har ju planerat att fara och resa ända sedan förra våren typ. Och mamma och pappa hade ju betalat en södernresa åt syrran tydligen, så de lovade att sponsra mej lite ifall det blir så att vi åker.

Nu så väntar jag på att Sami och Henkka ska komma och hämta mej, sen ska vi väl hem till Henkkas och ta nån. Vet inte vad vi hittar på sen! Ciao.

Vaaaar e helgen?

Är vid mitt hem-hem i Vörå idag, och imorgon. För jag ska ännu vara på praktik två dagar till i Oravais, och eftersom bensinen/diesel är så dyrt så känns det bättre för mitt samvete att vara här ett par nätter. Dessutom ville min faster att jag skulle klippa och göra en permanent åt henne imorgon, så då får jag ju lite cash också! Jag vågar inte ens tänka på hur mycket pengar jag spenderat de sista veckorna. Det är så otroligt mycket småsaker vi har varit tvungna att köpa vid flytten. Och så är jag ganska noga med hur allt ska se ut också, så det duger inte med  första bästa billiga hylla man hittar. Lika bra att köpa nåt snyggt ifall man måste köpa nåt.

Jag längtar redan tillbaka hem till Sami. Jag blir alltid lite stressad då jag är i Vörå, det känns som om jag är fastbunden på nåt sätt. Jag slappnar av mycket mer i Jeppis. Eller kanske det är med Sami som jag slappnar av. Hur som helst vill jag tillbaka dit! NU. Längtar så till fredan.

shitshitshit

Idag har jag varit ensam hemma, salongen jag är på praktik med nu så är ju alltid stängd på tisdagar. Så jag har handlat mat och dammsugit. Sen skulle jag gå igenom några gamla papper och kvitton, och då hittade jag ett arbetsavtal med salongen jag ska börja på praktik hos nästa vecka. Och då kom jag på att jag skulle ha varit på ett möte där klockan 10 idag! PANIK. Jag körde dit på en gång och bad 100 gånger om ursäkt, men hon chefen tog det ganska lugnt. Så jag ska dit igen lite efter 5 istället. Men så jäkla pinsamt.

Nåja. I söndags så hade de ju 2€ öl och cider vid Netti, så först kom Iiro, Jere och Jonna hem till oss och sen for vi till Netti och spelade biljard hela kvällen. Jag träffade en hel del gamla kompisar där som jag inte träffat på snart ett år, så det var jättekul.

Nu ska jag dricka kaffe med Sami, han kom just hem fån jobbet! Hej då.

så mätt...

Är full av socker. Men kan inte sluta äta. Jag vill ha mer MER MER! Fydå.

Igår var jag bara chaffis. Hade tänkt dricka, men då skulle jag ha varit tvungen att cykla till och från sveden, och då skulle jag ju ha varit lite småsvettig och äcklig med fult hår. Så det var lättare (och billigare) att ta bilen. Jag var till Irkkus på förfest och sen körde jag lite folk till krogen. Sen for jag hem och såg en film med Sami, och åt en massa godis. Han hade tagit hem en jättesupermegapåse åt oss. Och så har vi inte hunnit äta upp våra mignonägg ännu, och dom är ju så massiva så man kan leva en vecka på dom.


Glad påsk

Märkte igår att en av våra grannar har trådlöst internet som inte är blockat. Hehe.

Vi var just och handlade mat, och då vi kom tillbaka hade Samis föräldrar och syster kommit hit och var i full gång med att lägga upp gardiner och hyllor. Kanske inte precis på de ställen där vi ville ha dem, men nu är de ju uppe i alla fall. Nu skulle jag vilja börja laga mat, för jag är jättehungrig, men jag måste väl vänta tills Sami kommer hem. Han skulle ordna nåt med ett gymkort.

Jeppisbo

Nu har vi flyttat in i lägenheten. Och den är SÅ mysig! Precis som vi hade föreställt oss att den skulle bli. Samis farbror målar tavlor (abstrakta) så han skulle måla en stor tavla åt oss, och så får vi välja färger så den matchar med resten av inredningen. Igår köpte vi en ny tv och en massa annat smått., så det är bara micron kvar nu Idag så ska vi packa upp det sista och skruva upp några hyllor, och göra oss av med alla tomma flyttlådor! Hela hallen är helt full av dem.

Nu är vi hemma hos Samis föräldrar, vi ska bara leta fram några skruvar och sånt, sen far vi igen! Men jag måste ju såklart skynda mej att låna datorn, för att kolla Facebook och sånt. Vi har ju som sagt ingen internet ännu!

RSS 2.0