Snabbis

Jag har egentligen en massa att skriva om nu, men jag orkar inte så det kommer bara i korta drag! :)

  1. Var till Helsingfors måndag-tisdag, festade, shoppade och hade skitkul!
  2. Hade Kick-off i skolan på onsdag, så nu behöver jag aldrig åka dit igen! Hämtade examensmössan, ganska snygg tyckte jag den var.
  3. Var igår till Halpa-Halli och fått reda på lite om mina jobbtider o.s.v.
  4. Idag har jag skruvat ihop en byrå sålänge Sami lagade mat, byrån blev jättebra och maten var god! Sen var vi och köpte en ny skjorta åt Sami som han ska ha på sig på min examensfest.
Imorgon har jag dimision, på lördag släktkalas och sen på kvällen far vi ut och firar!

Här är mina skor som jag ska ha på examen! Jättefina tycker jag.


Lördag

Igår var jag ju hemma hos Tia och Pekka. Huhuh, det blev nog för mycket dricka för snabbt + helt tom mage och inget vattendrickande. Började helt plötsligt må skit, så då for jag hem (efter en liten omväg, missade avfarten till huset för att jag var totalkoncentrerad på att inte cykla omkull). Sov som en stock hela natten, och cyklade iväg och köpte hem en massa Mäkken-mat på morgonen, som smakade underbart då! Men vi hade en jätterolig kväll i alla fall. :)

Vi kom just hem från skolparken, där var vi och spelade kubb med Tia, Pekka, Nina, Henkka och Hautala. Jättehärligt väder var det. Dom andra hade fortsatt festandet men jag ska helt säkert bara vara chaufför ikväll...

Jag ringde just och frågade om en radhuslägenhet jag hittat i en annons i tidningen. Den verkade jättebra, 63m2, 2 rum och kök + bastu och biltak. Alla köksmaskiner var bara ett år gamla. Men den var på lite fel ställe. Men jag tror vi ska ta och köra förbi där i alla fall och se ifall huset ser trevligt ut.

blahblah

Har inte orkat uppdatera så mycket på sistone, både p.g.a. brist på tid och för att vårt internet inte funkat som det ska. Imorgon har jag i alla fall sista praktikdagen. Skönt! På kvällen så ska jag kanske på fest hem till Tia och Pekkas, men jag vet inte ifall jag kanske ska köra. Beror på vädret! Nu då det har varit stekhett varje dag så har man varit mycket mer sugen på att fara ut och sitta vid terassen vid Netti och dricka en Breezer. Men jag skulle vilja spara lite (eller mycket) pengar till Helsingforsresan som jag + resten av klassen ska på på måndag.

Idag fick jag ett till (eller egentligen förbättrat) jobberbjudande. Men jag har ju redan lovat att jag ska vara vid Halpa-Halli.

Summerdays

Igår kändes det nog verkligen som allra första sommardagen! Jag hann göra nästan allt man ska göra under sommaren. Började dagen med en joggingtur, sen for jag och beth till stranden och solade ett par timmar. Efter det for jag och gubben till Prisma och köpte glass, där träffade vi Iiro som bjöd oss att komma med honom och hans sambo Vera + deras bebis Elle och grilla. Det var stekhett, så man orkade knappt äta nåt.

Sen på kvällen kollade jag och Sami på 2012, jag tyckte inte den var sådär riktigt häftig. Eller den var helt okej. Bara den var klar ringde Jere och sa åt oss att komma till Sundby, där var det en tjej som hade typ skolavslutningsfest. Mycket folk var det i alla fall. Men vi hann bara vara där en liten stund, för sen ringde Jonna och sa vi skulle komma hem till hennes kompis Hanna och hälsa på. Där grillade vi lite till, drack en cider och spelade tv-spel. Jättelyckad dag!

Idag har jag varit i Vörå, klippt 3 pers, och sen for jag med syrran till Vasa och red islandshästar! Vi fick tälta jättemycket, och WOW vilken känsla. Jag hade trott att det skulle vara ganska likt trav, men icke. Det gick så mjukt och jämnt.

varmt-varmt-varmt!

Direkt efter praktiken idag så for jag med Sami, Henkka och Hautala till Netti och satt på terassen och drack en Bacardi Breezer. SÅ härligt, det var minst 30 grader där! Men sen började det plötsligt regna, så vi for in, spelade en omgång biljard och sen skulle killarna till Prisma och köpa öl och jag gick hem. Skulle gärna fara till Netti en vända till idag, ifall solen orkar fram igen. Eller det är fortfarande jättevarmt så det spelar inte så stor roll.

Köpte en megastor myströja/jacka idag. Jag har bara två collegetröjor från tidigare, och de båda är sånadär korta, lite tighta. Så nu var det dags för en ny!


hej

Har haft ett par tuffa dagar, men nu är allt lugnt igen. Har ju haft ledig dag idag, för att det var Kristi himmelsfärds-dag. Igår var på ett snabbesök hemma hos Katja, sen for jag till Netti och träffade Madde och Beth. Vi satte oss vid ett bord då en gubbe med fula glasögon kommer och sätter sej ner vid vårt bord. Vi typ ignorerade honom och var allmänt kyliga, men han gick inte därifrån! Sen började han dela u lappar åt oss där det stod "Jag tror inte du är Guds fiende". Och så pratade han om att Jesus älskar oss alla. Då sa jag till på skarpen att sånt vill vi inte diskutera då vi är ute och försöker ha kul med kompisarna. Sen gick vi bara därifrån.

Idag har det äntligen börjat bli sommar! Vår termometer visade på 24 grader, i skuggan! Fast klockan är 9 nu så är det fortfarande 20 grader. Skönt.

Morgon och regn

I helgen då jag var hemma beställde jag och mamma en massa grejer från Dermosil, och igår hade de kommit hem till Vörå! Jag ska ju hem på söndag så jag får hämta dom då. Jag tog en ny tub handkräm, nån ansiktsrengöring och ett mineralpuder! Har inte haft nåt mineralpuder förr, men jag ar testat nån gång och dom verkar skitbra. Och Dermosils produkter brukar alltid vara jättebra.

Imorgon är vi ju lediga då det är Kristi Himmelsfärds-dag, så ikväll ska jag till Netti med ett par kompisar. Hoppas vädret hinner bli bättre tills det, nu regnar det bara.


Ps. Igår låg Sami och jag på soffan och tittade TV, och han hade typ somnat. Så jag frågade av honom ifall vi skulle gå och lägga oss, så nickade han. Jag började resa mej upp, men då ryckte han plötsligt i mej och sa "Nej, gå inte dit, där finns sånadär..." och så mumlade han nånting. Sen kom han inte ihåg nånting. Han är för rolig.

morrrrrr..

Är rätt sur nu, jag har stått och kämpat med maten i säkert en timme, det blev jättegott, och så säger Sami att han inte tänker äta nåt för att han redan ätit några knackkorvar och var mätt. Så jag fick kasta nästan allt i soptunnan, vilket slöseri. Bara för det tänket jag matstrejka hela veckan, jag ska varken laga nån mat eller äta nåt han lagat.

Blev ingen ridning igår, det regnade bara. så vi ska fara nästa söndag istället ifall det är bättre väder då.



Upptäckte just att mitt hår börjar bli rätt långt, på bilden är det inte plattat så då ser det dessutom mycket kortare ut!

Hemgården

Haha, min kära sambo har varit lite borta på sistone. Jag har pratat hela veckan om att vi/jag ska hälsa på i min hemgråd i Vörå lördag-söndag. Igårkväll sa han att han inte kunde komma med, så imorse packade jag en liten väska och sa hejdå och körde iväg. Efter några timmar ringer han åt mej och frågar vart jag har lämnat, jag skulle ju tydligen "bara till butiken". Sådär går det då man är fast i ett tv-spel och absolut inte kan koncentrera sej på nåt annat.

Det första jag gjorde då jag kom hem var att ge mamma en morsdagspresent (lite i förskott), det var en rosablommig växt med en jättefin grå-brun kruka och så kaffetryffel. Sen tvättade jag och dammsög bilen, så nu är den som ny! Nu ska jag slänga mej i soffan och se på 3:an och ladda upp inför imorgon, då ska vi ha morsdagsmiddag och sen ska jag och syrran fara och pröva på att rida islandshästar! Ska bli jättekul. Sen om jag hinner ska jag far och hälsa på Marianne och låna solariet, så jag hinner bli lite brun till exmen.

blöh..

Nu har jag supertråkigt. Jag är ensam hemma, mannen i huset for och spelade basket eller nåt, jag pratade med Irkku om att fara till Melody men fick ingen annan att komma med så då tappade jag lusten att åka dit. Jag tänker inte dricka ikväll heller, men vid Melody känns det nästan som om man måste göra det för att ha kul. Annars börjar jag bara störa mej på alla andra som är fulla och jobbiga där.

RING MEJ ifall nån har nåt kul på gång! Jag är med på nästan vad som helst, bara jag kommer ut utanför dörren en stund..

längtar..

Nu har det blivit lite mer säkert att vi ska till södern i höst, till Gran Canaria. Henkka hade tydligen hittat en resa, det skulle bli ca 500€/pers, och det tycker jag är helt okej. Klart det skulle kunna bli mycket billigare om man typ skulle ta en sista minuten resa, men eftersom vi är så många som ska åka så blir det svårt att planera det.
Men jag litar inte helt 100% på att vi ska åka ännu, för av nån anledning så skiter det sej alltid för mej varje gång jag planerar nån resa.


Nu skulle jag ha jättelust att gå ut på en promenad, ska försöka tjata med mej Sami. Men han har lite svårt att slita sej från sitt Tropico 3-spel. Isåfall får jag bara ta mp3:n som sällskap.

...

Nu är jag på ett såntdär konstigt depphumör då jag helt tappar matlusten. Jag måste säga att jag inte förstår mej på folk som tröstäter, då jag blir ledsen slutar jag helt äta. Men jag känner mej själv, och vet att det max håller i sej ett par dar. Nu ska jag fara på länk runt Gamla Hamn, det börjar en gångväg precis bredvid vårt hus som leder raka vägen till hamnen. Jättehärligt.

Utgång ikväll

Irkku ringde just och frågade ifall jag skulle med till Netti ikväll. Jag hade helt glömt bort att det var den 4:e idag. Jag börjar praktiken först ½11 imorgon, och har ingen kund före kl. 14 så JOO, jag skulle med till Netti. Jättehärligt med terassen där, nu då det är så bra väder. Men jag vet hur jag är med kolsyra, så jag kommer inte att få i mej mer än en, kanske två cider.

Shopping!

Har varit i Kokkola med mamma hela dagen, det har varit jätteroligt! Hon skulle ha nån klänning att ha på min examen, och jag skulle ha skor. Jag hittade inga skor, men jag köpte en svart t-tröja med spets på axlarna, och så en massa sockor. Och så var mamma snäll och köpte en bolero att ha över examensklänningen och en såndär hudfärgad, axelbandslös BH att ha under. Och så köpte hon ännu till ett par jeansleggings åt mej! :) Efter att vi shoppat klart så for vi till Rosso och åt mat, sen for jag hem till mitt och hon körde hem till Vörå. Kändes lite lessamt, jag skulle ha haft 1000 saker till att prata om med henne. Men jag ska hem och hälsa på i helgen.

Älskar min spetsbolero <3


RSS 2.0