3½ timme kvar

Sista dagen som Vöråbo nudå. :) Jag har ännu en massa småsaker som jag måste packa ikväll. Och så har jag gardinerna lite på hälft ännu. Jag skulle få sluta lite tidigare från praktiken iorgon också, så vi hinner packa upp imorgon kväll.

Jag kommer antagligen att uppdatera bloggen rätt sällan nu, för vi har ju inte ordnat nåt internet. Jag har internet på telefonen, men det känns inte rätt utan dator. :P

Little too late

Då jag sökte praktikplats (för flera veckor sedan) så ringde jag ju runt till säkert 10-15 ställen. Första stället jag frågade vid så sa de att de skulle kolla upp några datum, och sen ringa upp mej senare samma dag/nästa dag ifall jag kunde komma dit. Men eftersom de inte hörde av sej på flera dagar så ordnade jag ju praktik på ett annat ställe. Men idag fick jag ett sms från hon som äger salongen som jag frågat vid först. Hon verkade lite sur, och skrev att hon försökt ringa mej flera gånger, men att jag nog fick komma på praktik dit om jag ville.

1. Jag börjar praktiken på måndag, tror hon seriöst jag skulle ha gått runt och väntat på hennes svar såhär länge?
2. Jag hade inte ett enda missat samtal från henne, och min telefon har inte varit avstängd på flera månader. Hon har INTE försökt ringa mej.

Kanske det är lika bra jag inte for på praktik dit, de verkar ju vara rätt så oansvariga där, och såna mänskor tål jag inte. Om jag säger att jag ska höra av mej inom en viss tid, eller lovar nåt annat för den delen, så håller jag det. Klart man kan glömma saker ibland. Och det kan dyka upp saker som gör att man inte kan hålla sitt löfte, men då förklarar man det och ber om ursäkt.

Nog om det. Idag kände jag mej ganska huslig, och började sy gardiner till vardagsrummet. De är cremévita, och har lite snirkliga mönster på. Och så har jag packat ner mina kläder, det blev inte så förfärligt mycket. Första lasset i alla fall. Sami fick mej att lova att inte ta med alla kläder jag har. Första gången han gick in i min garderob minns jag att han sa "hirveesti paljon vaatteita" och stod och gapade en stund, haha!



Bara 2 dagar kvar till flytten nu!
<3<3<3

borta

Nu har jag ingen säng här i Vörå längre. Sami och Jere var just hit och hämtade den. Det skulle ju ha gått lättare att ta Samis, men vi råkade ju ha sönder den lite för ett tag sedan.. Så inatt ska jag väl sova på soffan. Jag har nog en extra säng, men jag orkar inte dra fram den nu (knappast nån annan dag heller, och jag ska ju bara sova här i 2-3 nätter till). Så soffan funkar bra.

Idag har jag varit till stan och köpt en såndär fransgardin till sovrumsdörren och så ett jättefint gräddvitt tyg som jag ska sy gardiner av. Kom just på att jag ju faktiskt har en helt egen symaskin, så jag kan ju ta med den till lägenheten också. För jag använder den faktiskt rätt ofta.

Inspirationsbilder

Lite sånhär stil blir det i lägenheten. Brunt, beige, vitt, massa levande ljus och korgar. Varmt, mysigt och hemtrevligt.


Godmorgon

Jag har just vaknat, snart ska jag ta en dusch och sen far jag till Vasa. Jag har min cykel där ännu, så den ska jag ta hit till Jeppis, och så måste jag ha nån underskrift på ett papper till FPA så att jag får studiestöd och bostadsbidrag.

I lördags så blev det ju Melody, efter en jättetrevlig förfest hemma hos Jennifer. Det var nog ett tag sedan jag haft så kul. :) Dagen efter körde jag och Sami till McDonalds och köpte hem enorma mängder mat, och det var SÅ GOTT. Vi låg i sängen och åt och kollade på Frasier, och det var så skönt, jag skulle ha velat ligga kvar hela dan. Men det gjorde vi inte, istället var vi och köpte målarfärg och började måla om köket och badrummet i lägenheten. Det blir nog superfint där tror jag. Vi lyfte in soffan också, och den passade! Vilken lättmad. Eller den är ju nog ganska stor, men hellre det än att den är för liten! Färgen i köket (beige) är nästan exakt samma som soffan.


snaaart helg!

Jobb imorgon 08.00-14.30, sen får jag ta helg. På kvällen ska jag ut med Madde, det var evigheter sen sist. Passar bra eftersom Sami ska på pokerkväll, så varken han eller jag behöver känna sej ensam. :P Men före det så skulle jag verkligen vilja fara och se hur soffan ser ut i lägenheten! Jag såg delar av den i paketbilen idag, och då såg den inte så förbaskat stor ut.

På söndag så tror jag nästan vi måste fara och köpa målarfärg och spackel, och kanske en micro och dammsugare och sånt också. Samis mamma hade varit snäll och köpt en del badrumstillbehör åt oss och lite städgrejer. :) Sen på kvällen så blir det kanske bio med Madde, "Alice i underlandet" med JOHNNY DEPP. Åh, han är så BRA, även om han börjar bli en gubbe..

hoppas hoppas..

Imorgon ska Sami och Jere fara till Vasa och hämta vår soffa, så nu hoppas jag verkligen att det inte kommer att se heltokigt ut när vi får den in i lägenheten. För vårt vardagsrum är verkligen LITET. Men annars tror jag att vi kommer att få det jättefint där, vi har fått samlat ihop ganska snygga inredningsgrejer. :) Exakt en vecka kvar nu då tills vi flyttar!

Home alone

Mamma och pappa for iväg till Ruka i söndags, så jag och syrran har varit ensamma hemma. Hon var dessutom borta då jag kom hem från praktikplatsen idag, så nu är jag helt ensam. Skönt.
Jag har varit jätteduktig och varit ute och gått med Jeri två gånger varenda dag. Han har kommit och väckt upp mej halv 6 på mornarna, och då ska han ABSOLUT ha mat på en gång, och direkt efter det ska han ut på promenad. Men det har faktiskt varit skönt att komma igång och gå ut och motionera så tidigt på morgonen, för solen kommer ju upp redan runt 5-tiden här.

Jag har börjat bli nervös för att min och Samis nya soffa är lite oversize till vår lägenhet..eller klart den ryms in dit och så, men jag tror nog det kommer att bli lite väl trångt. Åtminstone om vi möblerar som planerat. Men jag vill inte returnera den heller, för ifall vi byter ut den mot en mindre soffa så kommer vi ju ändå att köpa en större sen igen då vi flyttar till en större lägenhet. För det kommer vi att göra, den här vi flyttar till nu är väldigt liten, men det gör inte så mycket nu under sommaren då man ändå är ute hela tiden. Men sen då vi båda börjar få stadig inkomst så får vi ju fundera på en större.

soffan

Idag har vi köpt en SOFFA. Vi fick med två lösa fyrkantiga benstöd/extra sittplatser som man kan flytta runt hur man vill, så det var ju jättebra! :) Nästa fredag får vi hämta den. Nu är det mycket lättare att planera hurdana gardiner vi ska ha och allt sånt, då man vet vilka färger vi ska ha.

Vår soffas sittdynor och kuddar är ljusbeiga, men armstöden och det är samma mörka läder som det på bilden.


Fort går det!

Var 10 timmar vid salongen idag. Vi ska vara totalt 396 timmar på praktik. Hitills har jag varit 137,5 timmar under 2½ vecka. Jag har 10 veckor till på mej, så jag får ta det ganska lugnt.

Nu sitter jag och funderar vilken färg vi ska måla köket i. Jag har blivit väldigt förtjust i beige, men det kanske blir tråkigt efter ett tag? Ljusblått skulle passa jättebra också, men det är väl en lite mesig färg. Allra helst skulle jag vilja blanda de två färgerna, men då måste jag hitta nåt snyggt mönster och göra några schabloner och allt sånt..hmm..
Jag funderar bara på denhär flyttningen just nu, så ursäkta om mina inlägg blir lite tråkiga. Men det är så KUL att äntligen få flytta! Och att dessutom få flytta tillsammans med älsklingen gör det 100 gånger bättre. <3

Men men..igår kväll lade jag upp en annons om min lilla moppe på Findit. Jag ska sälja den och köpa en soffa för pengarna! Idag har tre stycken ringt och vill komma och titta på den, så förhoppningsvis får jag sålt den under helgen. Sålänge jag får framgrävt den ur cykelgaraget (det är säkert 2 ton snö framför dörren). Sami skulle komma hit imorgon på dan nån gång, fast jag är i jobb då, så han kan få gräva fram den under tiden!

Toppendag!

Har haft otroligt bra flyt idag! Direkt på morgonen så körde jag och Sammen iväg till SKV för att skriva på hyreskontraktet, och vi får nycklarna redan nästa vecka! Skönt att få börja flytta dit saker nu redan, så man inte behöver stressa med allt under en helg (påskhelgen til på köpet). Sen for vi och tittade på lite soffor, men hittade ingen bra så nästa helg far vi till Vasa och spanar vidare.

Efter att han farit till jobbet så var jag och fixade praktikplats. Nica, som äger salongen, så sa först att hon egentligen hade tänkt sluta ha praktikanter för hon tyckte att hon var tvungen att engagera sej så mycket i dom, men så tyckte hon att jag var så "käck och framåt" så hon sa att jag fick komma i alla fall. :D

Sen så hade jag planerat att fråga runt efter lite mer jobb, typ till nån klädaffär eller nåt. Men så tänkte att jag i alla fall skulle gå till en frisörsalong och fråga, men jag hade inga höga förväntningar att få jobb direkt efter examen, eftersom det är så många som ska ha sommarjobb då. Men de lovade mej fast anställning direkt! De sa att de aldrig anställt någon så fort förr, så de måste ju ha tyckt att jag var grymt trevlig. ;) skojja bara. Men i alla fall så har jag fått en riktig egoboost idag. Nästa vecka så ska jag fara dit och göra en "provklippning"  så att de får se vilken nivå jag ligger på.


Jag låg just i sängen och funderade på att fara och köpa en chipspåse för att fira, men precis då kom svärmor in med en skål chips + dipp åt mej! MUMS. Men jag ska vänta på att Sami kommer hem från jobbet förrän jag börjar äta det, vill vänta på honom och ha lite tisdagsmys. <3

Skitbil

Shit, min bil ville inte starta imorse fast motorvärmaren hade varit inkopplad i 3 timmar! Jag blev så arg, och blev tvungen att ta Volvon till praktikplatsen istället. Jag hatar volvon, den är så liten och skranglig och lös. Ratten är lös och tunn, växelspaken är lös, dörrarna är lösa.. Köp aldrig en S40! De suger.

Pappa tittade iaf på min bil då han kom hem från jobbet, och tydligen var oljan nästan slut så det var därför den inte startat. Tur att det inte var nåt värre. Så nu har jag precis kommit till Jeppis och ska snart gå och duscha och sen bara vänta på att Sami kommer hem från jobbet. Imorgon skriver vi på hyreskontraktet, så nu är det sista chansen att ändra oss! Men nej. Det gör vi nog inte.

Igår + idag

Det var nog helt okej i H:fors igår, solen sken hela dagen (man kunde hur bra som helst gå runt i kortärmat i stan) och det var roligt att få se lite annat än Vasa och Jeppis emellan. Jag köpte bara en såndär helt vanlig lång topp/kort tunika och en taklampa till vårt blivande sovrum + ett nagellack. Men jag höll på att bli helt stressad, en 18-årig blond tjej kan tydligen inte gå ensam runt på stan och bli lämnad ifred. Jag fick typ springa från butik till butik och se helt arg och sur ut för att inte en massa utländska killar och gatuförsäljare skulle hoppa på mej. Det var ju inte obehagligt direkt, men det var så störande att inte bara få gå runt där i lugn och ro. Så nästa gång är Sami nog illa tvungen att komma med.

Jag blev en aning besviken på själva hårmässan, jag hade nog trott att det skulle vara lite MER. Men helt okej var det nog ändå. Vi var och tittade på två visningar och jag hade fram kameran så jag skulle få fota allt, men den slocknade efter typ 5 minuter! Jag hann inte få bild på nån frisyr ens, utan bara på några bodybuildare som var och visade upp sej i samarbete med Goldwell.


Bronsgubbarna, och några strippor typ.


Nu har jag just varit på födelsedagskalas till min kusin Ramon. Det var ganska tungt att vara där, för jag var så trött från igår! Nu ska jag börja se över vad jag ska ta med mej imorgon, jag har först praktik till klockan 6 typ, sen far jag ju direkt till Jeppis igen, för vi måste ju fara och skriva på hyreskontraktet och så ska vi börja leta efter en soffa.

helg? eller?

Det här är första gången på flera månader då jag inte varit med Sami på hela helgen. Så jag har ingen helgkänsla alls. Men det är väl ganska nyttigt att vara ifrån varandra ibland också (och så far jag ju dit på måndag).

Idag hade pappa byggt upp en 2 meters vägg, som Sara skulle få öva att kättra över inför fysiska testet vid polisskolan. Han lovade 5 € åt Sara och mej ifall vi kom över den ikväll. Då jag såg den tänkte jag "nej det här är ju omöjligt", jag nådde just och just att röra vid övre kanten på den. Men jag klarade att klättra över den! Pappa blev lite sur, och Sara blev småarg för att hon inte klarade det.
Så nu fick jag lite fickpengar tills imorgon! :D

Snart ska jag gå och lägga mej, så jag orkar stiga upp inatt. Tåget till Helsingfors går imprgon 06.20 från Kauhava. Jag har inte alls orkat fundera på vad jag ska ha på mej eller ta med dit. Men det ordnar väl sej.

Min lilla gubbe

Nu har min gubbe blivit 21 år gammal. Han fick en kaffekokare av sina föräldrar i födelsedagspresent, och så fick han såndär små kökstillbehör av Jonna, så nu har vi lite mindre grejer att köpa.

Men jag börjar bli rätt nervös för att inte få nåt jobb i Jeppis. Det skulle vara så jobbigt att tvingas bo och jobba hemma hela sommaren då man en gång flyttat ut. Men jag har hittat flera ställen dit jag ska skicka in ansökningar, och så ska jag fara på jobbsökarturné igen på tisdag. Så jag kan inte göra så mycket mer åt saken.

Imorgon har jag en lite kortare dag på praktikplatsen, och i övermorgon åker jag till Hesa! På förmiddagen ska jag bara gå runt på Helsinki Hair Open, sen ska jag ut och shoppa lite. Jättelite. Jag måste spara alla pengar jag kan nu.

De går upp å de går ner

Har otroliga humörsvängningar idag. Igår då jag skulle gå och dubbelkolla att jag säkert fick åka på praktik till den salongen jag ville, SÅ KUNDE JAG INTE DET, för då hade tydligen nån elev från vuxenlinjen i Jakobstad gått och snott MIN plats. Och sen ringde jag runt till nästan alla frisörsalonger i hela Jeppis och typ alla ställen var upptagna. Jag hade inte alls räknat med att den där vuxenlinjen skulle ha praktik samtidigt som oss. Men nu har jag i alla fall fått ordnat en plats, så jag hinner få examen i tid. Men jag höll på att få riktig panik! Är nog fortfarande ganska upprörd.

Men nu har ju jag och Sami bestämt oss för en lägenhet, så idag  ringde vår hyresvärd åt mej och sa att vi skulle få komma och skriva på kontraktet när vi ville nästa vecka. Och då blev jag otroligt glad! Nu är det liksom på riktigt, ska bli så skönt att få flytta ihop med Sami och inte behöva vara här hemma längre. Jag är ju ändå i Jeppis så fort jag får en chans så det känns bara som en extra omväg alla gånger jag kommer hit till Vörå.

Nu hoppas jag bara att jag får ett jobb också, har varit på två arbetsintervjuer den här veckan och på båda ställena verkade de vara ganska positiva. Men jag får inte veta nåt förrän i april eller maj.


LÄGENHETEN (en del av den iaf):

De ha precis renoverat lähenheten, och jag älskar verkligen golven! De känns så fräscha.Vi ska måla om i vår lilla kokvrå, och lägga in en ny, bredare träbänkskiva där i fönstret och skaffa 4 barstolar att ha runt där, istället för att köpa ett helt matbord (rummet är så litet sådet blir så trångt isåfall). Det ska bli SÅ kul att börja fixa där!

Sleepy

Igår var jag inställd på en tråkig kväll hemma, eftersom Sami var och festade i Tammerfors och jag inte hade nåt alls att göra. Jag är inte alls speciellt avundsjuk av mej, men just såna gånger så blir jag lite småstressad på nåt sätt och börjar föreställa mej allt det värsta som kan hända (även om jag verkligen litar på honom). Men istället för att bara sitta hemma så var jag chaufför åt Sara och hennes kompisar då de skulle på krog till Vasa, så jag hade nog fullt upp med dem hela kvällen och hann inte fundera på nåt annat. Kom hem klockan 5 inatt (imorse?) så jag har legat och halvslumrat hela dan. Min dygnsrytm har blivit totalförstörd den här helgen.

Lördag

Hade en riktig kul kväll igår (även om det blev lite tråkigt på Melody sen). Vi sjöng karaoke, kollade Disney Channel och drack/åt Jello Shots. Sen for vi till Netti, de hade nån Ice festival eller nåt där, och sen for vi till Melody. Det var roligt att få umgås och lära känna lite nytt folk nu emellan också.

Idag for Sami iväg till Tammerfors, så jag for hem till Vörå. På måndag ska jag vara med praktikplatsen, direkt efter det far jag till Jeppis igen. På tisdag ska jag fråga efter jobb igen, och sen ska jag och Sami fara och se på lägenheten och bestämma om vi vill ha den eller inte.

Blondi

Idag upptäckte jag att mitt hår började bli alldeles för mörkt, jag hade säkert 5 cm utväxt där jag inte hade några slingor, så nu sitter jag med en massa blonderingsmedel och foliepapper runt huvudet. Det blir alltid mycket lättare att styla håret då det är nyfärgat, nu har det varit helt omöjligt att få nån volym i det.

Sen då färgen är klar så ska jag börja fundera på vad jag ska ha på mej ikväll, jag ska på 19-års fest och sen ut på krog. Men före det så ska jag fara och fråga efter praktikplats och köpa ett par födelsedagspresenter. Det kan hända att jag måste fara och hälsa på min kusin Anu (som bor i Jeppis) idag också, för hon hade tydligen gift sej i somrast och mamma och pappa hade nån bröllopspresent åt henne. De tyckte jag kunde ge den då jag ändå är där i trakten hela tiden.

6 månader

Idag har jag och älskling officiell halvårsdag! <3


Najs

Nu har jag ordnat så de har reserverat den där lägenheten åt oss tills nästa tisdag, så Sami hinner se den och så får vi lite tid att fundera om vi vill ha den eller inte. Jag har redan massor av planer hur man skulle kunna inreda den och var alla möbler ska stå. Tänk att det är mindre än en månad tills vi flyttar! Måste komma ihåg att fara till Stilo och fråga praktikplats också. Jag pratade med ägaren redan i höst, och hon sa att det bara var att höra av sig så skulle jag få komma dit, men man vet ju aldrig om det skulle ha hänt nåt så att det inte passar.

Jag hade planerat att städa bilen idag, den börjar bli jättedammig på insidan (utsidan är det inte nån poäng att tvätta eftersom alla vägar är så klottiga nu) men jag tror jag skjuter upp det tills imorgon. Har inte alls nån lust med det nu. Istället ska jag leta efter en soffa och sånt. Vi måste egentligen inte köpa så mycket nytt, bara en micro och en soffa och nån taklampa. Och så bestämde vi oss för att köpa en ordentlig tv på en gång också. Plus att åtminstone jag kommer att vilja ha nya gardiner, en ny matta och lite andra inredningsgrejer.

Wihuu

NU tror jag nästan att vi har hittat vår lägenhet! :) Då jag var och tittade på den så kände jag direkt att "den här är det", och då Sami tittade på fotona jag tagit på den så tyckte han att den såg riktigt bra ut (han kunde ju inte komma med och titta på den eftersom han jobbade). Så nu är det bara att hoppas att han tycker om den lika mycket då vi far och ser på den på tisdag igen.

Idag satt Jonna, Samis mamma och jag och tittade i en massa inredningstidningar. De var minst lika intresserade som jag om hur vi skulle möblera lägenheten och vilka färger vi skulle ha! Ska bli SÅ kul att få börja flytta in (ifall vi tar den där lägenheten då).

Jag kom just hem till Vörå, och direkt jag klev innanför dörren så tänkte jag VAD GÖR JAG HÄR EGENTLIGEN. Känns helt onödigt att komma hit. Jag ska ju ändå tillbaka till Jeppis på torsdag/fredag.

Inspirationslös

FAN vad jobbigt det är att leta lägenhet. Jag har varit och tittat på 6 st, och bara en av dem har varit riktigt bra. Men såklart så var det ju någon annan som var intresserad av den också, och ifall den personen ville ha den så skulle han få den. Enda felet med den lägenheten var att hyran var lite dyrare än vi tänkt oss, och så skulle vi möjligen behöva måla om i köket, om vi ska vara riktigt noga.

En som jag var och tittade på idag så var annars helt perfekt, jättefin (helt nyrenoverad) perfekt storlek och BILLIG, men den hade ingen balkong. Och eftersom Sami röker så vägrar han flytta nånstans var det inte finns balkong, för det skulle bli så mycket springande i trapporna då.

Jag har tittat i alla tidningar och varit in på säkert 1000 olika nätannonser och varit till flera mäklarbyråer, så jag vet inte riktigt var jag ska börja leta nu. Och Sami är på jobbet så han kan inte hjälpa mej heller.

Mycke att göra

Har hunnit med mycket idag; Vaknade 5 före sju och upptäckte att Sami fortfarande inte stigit upp och farit till jobbet, och han börjar kl 7. I samma stund vaknade han också och fick smått panik, tills han kom på att det var sportlov så det bara skulle vara han och två andra på jobbet så ingen skulle bry sej ifall han kom lite försent. Jag skjutsade dit honom i alla fall så det skulle gå lite fortare.

Sen satt jag och letade lägenheter med Samis mamma, för jag och Sami ska nämligen flytta ihop i april hade vi tänkt! :D Hittade några som jag varit och tittat på idag, men ingen var riktigt bra. Antingen så var dom dåligt planerade eller så var dom för små eller för stora. Sen gick jag runt och frågade efter nåt helgjobb, men eftersom nästan alla chefer var på sportlov så fick jag inga ordentliga svar. Ska försöka igen nästa vecka.

Idag fick jag böter också, för första gången! Men det var inte så farligt, jag hade bara glömt att lägga fram den där parkeringsbrickan så jag måste bara betala 20€. Men ändå lite irriterande.


Nu ska jag äta, sen ska jag se The Simpsons och sen ska jag hämta Sami från jobbet och så ska vi fara och se på en lägenhet till.

RSS 2.0