Min helg:

Fredag:
Sooovmorgon. Jag och Sami sov kanske till 11, sen låg vi i sängen och kollade The Simpsons till klockan 1. Då steg vi upp och duschade och for till Samis syrra Jonna och hälsade på. Sen på kvällen så hade Nina inflyttningsfest, det var faktiskt mycket roligare än vad jag trodde det skulle vara. Sen for vi till Melody, men där var det inge kul alls. Jag försökte övertala Sami att komma och dansa med mej, men han totalvägrade. Efter en omväg via Subway for vi hem, kollade lite mer Simpsons och sen somnade vi.


Lördag:
Mer sovmorgon. För min del i alla fall. Jag håller på att bli jätteförkyld, och är otroligt trött hela tiden. Vi var hem till Jonnas och hälsade på igen, Matti var där också. Fast jag vet att han talar svenska så bli jag lika chockad varje gång han pratar med mej, jag är så van med att alla ska prata finska med mej där. På kvällen så lagade vi hamburgare, jättegott blev det! Sen var vi bara ut och körde med Jere och Mikko en sväng, vi for och lade oss redan 11-tiden för jag var så trött.


Söndag:
Idag så var vi till simhallen. Några av Samis kompisar spelar innebandy och hade match idag, men deras målvakt var sjuk. Då Sami var yngre så spelade han mycket innebandy (som målvakt då) så de frågade honom om han kunde hoppa in. Jag följde med och fotade, det var riktigt kul faktiskt, och Sami var jätteduktig. Han hoppade omkring i målet som en liten apa.

 

 

Imorgon kan det hända att jag stannar hemma från skolan. De här senate två dagarna har jag just och just orkat kliva upp ur sängen och huvudet känns som en sandsäck. Inte så trevligt att sitta i skolan då. Egentligen så skulle jag nog kunna fara dit, för jag är inte på det sättet sjuk, men jag är bara så slö och trött.


Under construction

....sååådäär länge kunde jag hålla mej från att ändra på bloggutseendet. Men jag är långt ifrån nöjd. Jag tror inte rosa är riktigt min grej. Men jag ORKAR inte ändra på den nåt mer idag.

Jag tycker lite synd om Sami. Igår var jag lite gnällig åt honom då det alltid brukar vara jag som ringer åt honom, han ringer ganska sällan åt mej. Så idag hade han försökt ringa åt mej, men så svarade jag ju inte för att jag var på gym. Stackarn. Jag ringde iaf upp åt honom, och han frågade ifall han kunde komma hem till oss, för han var just påväg där förbi. Han hade glömt att jag hade skolan imorgon. Så han kommer då istället.

Jag har precis bestämt att vi ska göra hemlagade hamburgare imorgon. Vi hade tänkt fara på bio, men jag har lite svårt att hinna, för jag far härifrån stan 1,  jag ska vara på en jobbintervju ½3, och sen ska jag till hälsovårdscentralen.

Relax, take it eeeaasy..

Nu har jag just kommit tillbaka från skolan. Skönt att få sluta såhär tidigt en dag! Men vi har fått nån uppgift i näringslära, vi ska göra nån sorts infobroschyr, så jag och Madde ska försöka få den klar idag.

Idag så ska jag ha en riktig avslappningsdag. Jag ska till gymet, men inte träna nåt, bara stretcha och bada bastu och va i solariet. Alltid då man säger åt nån att man går i solarium så svarar alla typ "DU KOMMER ATT FÅ CANCER Å DÖÖ!" (förutom Sammen min, han är bara glad att jag blir solbränd) men det finns faktiskt mycket bra med solarium också. Jag har haft jätteproblem med huden, det är en ärftlig grej, och det enda som verkligen hjälper är solsken. Och här i Finland är ju solen bara framme typ 10 dagar i året, så då är ju det superbra för mej att det finns solarium! Och så får man dessutom en massa energi av strålarna, plus att man blir brun och fin.

Clean fresh start

Allt gick bra på besiktningen, de hittade inga fel. :) Nu har jag bytt lakan i sängen, gymat och duschat och fixar lite pedikyr så nu känner jag mej som en ny människa. Mitt hår var helt kinky idag, för att jag inte tvättade det med schampo igår. Det måste tvättas varje dag för annars ser det ut som stryk.

Igår hade jag och gulle inofficiell halvårsdag (den officiella halvårsdagen är 4.3) så här kommer några fina bilder på oss!

Den här bilden på oss båda är nog

nästan det fulaste jag sett, men

GUD vad vi är lika!


Ut och köra

Nu har skolan slutat, och jag sitter vid internatet och väntar på att motorvärmaren i bilen ska bli klar så att jag kan fara och besikta den. Jag har just haft den på service så det borde inte vara några problem med den.


Åh nej, nu ska tydligen datorn startas om så den kan uppdatera nåt. Jag måste gå, hörs senare!

Gym+skola = mitt liv .

Det blev nog ingen tupplur överhuvudtaget idag. Då jag var klar med Fejjan så började jag fundera på att fara till gymet (hade tänkt hoppa över det idag), och det råkade vara ett zumba-pass 16.30, så då for jag på det. Det var en annan tränare idag, förra veckan så gjorde vi liksom en övning i taget, lite aerobicstil, nu var det mer stegserier och var typ som dans.

Jag vill ha nåt att göra nu, det börjar bli tråkigt. Det är jätteskönt att vi slutar tidigt från skolan varje dag denhär veckan, men tiden går så långsamt! Vet inte vad jag skulle göra utan gymkortet. Guud vad dagarna skulle bli långa! Det är bara på helgerna som jag tänker på nåt annat än skolarbete och träning.

Men FATTA, bara 15 dagar kvar då man måse vara i skolan! Superlite ju.

Ja ska bara..

Hmm, hade planerat att gå och ta en tupplur direkt vi slutade skolan, men så bara MÅSTE jag ju ta och kolla om det hänt nåt nytt på Facebook. Och det hade det ju såklart, så då blev jag ju tvungen att gå in på cirka 50 andra hemsidor och sånt för att få lite mer bakgrundsfakta till det jag läst på Fejjan. Varför blir det alltid så?

By the way så glömde jag typ allt jag tänkt ta med hit till stan där hemma. Det är nästan så att jag har lust att fara hemkörandes och hämta alltihopa.

Så är helgen över. Igen.

Igår så tänkte jag och Sami ha en slö hemmakväll, men det slutade inte riktigt så. Irkku frågade om jag skulle med på krogen, och jag tyckte att det var så länge sen jag varit ut och festat så jag bestämde mej för att hänga med. Det var rätt mycket folk ute, och det blev faktiskt en skitkul kväll! Jag är helt slut i alla muskler ännu efter allt sheikande. Det brukar oftast vara roligast då man far ut sådär spontant och inte har så höga förväntningar.

Imorgon blir det Vasa igen. Tråkigt. Enda som är lockande med att åka dit är att jag kommer iväg till gymet. Jag ska verkligen försöka vara dit så ofta som möjligt nu, för jag har ju troligen bara gymkortet i några veckor till.

*rubrik saknas*

Det var så härligt där ute idag (om man räknar bort kylan) så jag plockade fram kameran och fotade lite. Vi har en gammal stuga mittemot vårt hus, och så här på vintrarna och solen skiner så ser precis ut som ett julkort! Jättemysigt.


Let's zuumbaa!

Jag har supertråkigt här på internatet. Nu vill jag ha sommar så man får ligga på stranden och steka sej/jobba så man får några pengar. Jag skulle nog ha tid att jobba nu också, åtminston ibland, men jag orkar inte. Det räcker med skolan.

Om två timmar så ska jag och Maddis far på Zumba! Hoppas det är lika bra som det påstås, jag behöver träningen nu efter julen.



Datanörd

Ojoj när man en gång börjat ändra om utseendet på bloggen så kan man inte sluta. Jag satt säkert 3 timmar i streck igår och ändrade om en massa, sen när jag var klar så kom jag på att det inte var rätt färgtema eller att headern inte var bra. Jag blev aldrig nöjd. Nu har jag suttit en timme igen om fixat till den, så just nu tycker jag den är helt okej. Då jag kommer hem imorgon så ska jag bara leta igen vår stationära dator efter några andra foton att lägga in i menyn, jag hittade inga bra på min laptop.
Börjar känna mej en aning databeroende och ganska ohälsosam. Men ikväll så ska jag i alla fall fara på Zumba till gymet, så då får datorn vila ett tag.

Snart åker jag iväg nånstans och handlar nåt att tugga på ikväll. Tror det blir Prisma. Samtidigt ska jag fara till El-Giganten och köpa ett fodral till min telefon. Jag har tänkt göra det jättelänge men bara glömt bort det. Före julen så köpte jag en Samsungmobil med pekskärm, så jag vågar knappt ha den i väskan nu för jag är så rädd att skärmen ska repas.



Vill ha mer ledigt!

Så har helgen varit och farit. I torsdags då vi slutade skolan så for jag först på gym ett par timmar, sen for jag bara snabbt hem till Vörå och packade med lite kläder och sen for jag till Jeppis. På fredskvällen så hamnade jag att vara en lätt ofrivillig chaufför åt Sami, hans föräldrar, Iiro och Henkka. Det blev en lång kväll, de (inte Samis föräldrar förstås, de var till främmande) satt och plågade mej med en massa rapmusik på full volym hela kvällen då jag försökte sova.

Igår så kom vi hit till Vörå. Vi satt och spelade monopol hela dagen, det var riktigt kul! Men bara för att jag vann. Idag så var vi ute på en riktig långlänk i kylan, det blev så iskallt så man kände knappt av fötterna och händerna efter ett tag. Så resten av dagen har vi bara suttit framför tv:n och druckit varm choklad.

Imorgon så är det skola igen. Men bara tre dagar som tur är.



"Jag vill vara ledig resten av mitt liv, bara sitta brevid som ett tidsfördriv, 
vill inte vara tyngd av ett ruttet kneg! Synd att världen byggs upp av det,
vill inte gå i skolan bara skolka, inte för att det är cool att vara korkad,
men kan du förklara hur man ska orka jag vill bara ha semester på Mallorca.
Vill inte ha några utgifter men snälla lilla Anna det måste du visst det,
det är så jävla tråkigt o segt o trist med alla dessa bills så om bara Gud visste,
om bara Gud visste hur skön jag va skulle Gud säkert pröjsa min lön idag,
men jag har säkert för höga lönekrav och jag glömmer som vanligt min bön idag"

Lång dag

Idag var det en jobbig skoldag. Först lärde vi oss en massa om bokföringar, det var ganska kul, sånt skulle jag kunna börja jobba med, men sen så hade vi näringslära. Till att börja med var det helt okej, men efter att man suttit 5 timmar och lyssnat på att vi äter för lite D-vitamin så blev man ganska trött på det.

Direkt skolan slutade stack jag iväg till gymet. Orkade inte vara där så länge, efter en 9-timmars skoldag är man ganska trött. Sen kollade jag en film och ringde Sami. Jag pratade lite finska med honom idag så att jag ska lära mej nångång, men det är otroligt svårt! Fast jag vet alla ord jag behöver få sagt och vet precis hur det ska låta, så har jag väldigt svårt att få ut det. Det tar helt stopp. Jag vet inte om det är för att jag pratat på svenska för länge med Sami, jag borde ha pratat finska redan från första början. Det är mycket lättare att prata med såna man inte alls känner.

Jag fick praktikplats idag också. Jag ska vara på en liten frisersalong i Oravais, så jag ska bo hemma nu i 6 veckor. På ett sätt så ska det bli tråkigt, men samtidigt skönt att inte behöva sitta i Vasa helt ensam.

Och imorgon får jag ledigt! Skönt.

Sköne

Idag har jag haft en bättre dag än vad jag haft på sistone. Vi fick sluta tidigare från skolan, redan klockan 12 typ, och då gick jag och redde ut det här med motorvärmarplatsen. Det slutade rätt bra, jag har fått en plats nu, men för tillfället är den sönder. Men de skulle ha någon att fixa den så fort som möjligt.

Sen satt jag 3 timmar och skrev på en skoluppgift. Det far faktiskt inte så farligt, vi skulle göra upp en affärsplan och räkna ut hur mycket pengar det skulle gå åt att starta eget företag. Jag är mer intresserad av sånt än av frisörarbetet har jag märkt. Om det inte börjar nån flygvärdinneskolning i höst så börjar jag kanske läsa ekonomi. Men jag hinner säkert ändra mej 1000 gånger till innan hösten.

Jag har skickat in en jobbansökan till S-market nu, hoppas verkligen jag får jobb där! Annars vet jag inte vart jag ska börja fråga. Kanske Livsmedel i Oravais. Där verkar det vara ganska trevligt. Och så kanske jag skulle kunna fara till Power Park och fråga efter nåt. Jag vet inte om jag kan tillräckligt bra finska för att få jobba som biljettförsäljare där, men det är ju jättestort område med en massa gräsmattor och blommor, så kanske jag skulle få vara trädgårdsmästare istället.

Jag hann vara på en liten shoppingtur idag också! Det resulterade i ett par nya skor och en festtopp. Och så var jag och träffade Sami där, så han skulle ge mej min telefon. Han kom hit till internatet ett par timmar också, det piggade verkligen upp! Förstår inte hur man kan sakna nån så mycket fast man bara varit ifrån varandra 2 dagar.


Varför FUNKAR inget som det ska??

Åh vad jag är ARG.
Eftersom jag har en dieselbil så är det typ omöjligt att starta den utan värme om det är -15 eller kallare, helst ska man använda motorvärmare redan då det är under nollstrecket. Så före jullovet började så hade jag varit och ordnat en motorvärmarplats åt mej här på internatet, så jag skulle kunna använda bilen hela vintern. Men nu hade dom tydligen reserverat en redan upptagen plats åt mej, så nu har jag alltså ingen motorvärmarplats. Men jag har redan betalat för den!! ÅÅÅH.
Så nu fick jag tillfälligt låna en plats av en som jobbar här, men bara tills på onsdag. Men eftersom jag ska köra hem på torsdag så behöver jag använda motorvärmaren då, och jag tänker ha en!! De får säga vad de vill, jag tar personalens plats om det så behövs. För jag VÄGRAR åka buss hem och lämna bilen hit hela helgen bara för att de klåpat sej.

Men nu till nåt trevligare. Det var jätteskönt att få fara på gymmet idag igen, det behövdes verkligen. Ännu igår så bävade jag riktigt för att åka tillbaka till Vasa och börja skolan igen, men nu då jag är här är det ganska roligt. Får se hur länge det håller i sej.

Och imorgon kommer Sami och hälsar på! Eller han ska och hälsa på några kompisar och så tyckte han att han ju nog måste komma och träffa mej också då han ändå är här i stan. Och då får jag tillbaka min saknade telefon!

Dåligt humör. Verkligen.

Ååh fyy imorgon börjar skolan igen. Har inte alls lust att åka dit. Jag måste komma ihåg att ringa och fråga efter nån praktikplats till nästa period också, det lockar inte så värst mycket heller. Speciellt inte eftersom jag då blir tvungen att sitta i Vasa helt ensam i åtminstone 6 veckor, möjligen 12.

Idag har jag verkligen haft supertråkigt. Sami har blivit lite sjuk, så han har inte orkat göra nåt annat än att spela datorspel nästan hela dagen. Men sen för ett par timmar sen piggnade han till, och ville fara på kaffe med några av hans kompisar. Jag orkade absolut inte följa med dit, så jag for hem istället.

Till råga på allt så glömde jag min telefon i Jeppis. Toppen. Men Sami så ska i alla fall komma och hälsa på mej till Vasa på tisdag så jag behöver ju inte vara utan telefonen alltför länge.

Men i alla fall. En riktig pissdag är det. Men resten av helgen har faktiskt varit helt okej.

Äntligen..

Dagen är här, den som jag väntat på; OHI ON! Ska bli så skönt då man inte behöver oroa sej över att inte få träffa älsklingen på flera veckor, utan nu finns han (nästan) alltid där. Så nu får han vänta på mej istället då jag bor i Vasa 4 dagar i veckan så länge jag är i skolan. Nästa period så är vi lediga varje fredag, det känns verkligen super! Man har mycket mer energi då, och orkar anstränga sej mer de dagarna då man faktiskt är i skolan. Åh så bra.

Nu ska jag färga håret, duscha, välja ut kläder och packa, och sen så ska jag väl börja köra iväg mot Jeppis. Jag tror Sami borde ha hunnit hem då, för det var nån som skulle fara och hämta honom med bil. Han ville inte åka buss nu sista gången så.

Min lilla bil

Det blev inget handlande idag för min del, för jag var tvungen att föra bilen på service, för bromsarna skulle kollas. Och ifall jag inte skulle ha farit dit idag så skulle jag inte ha fått använda bilen i helgen. Men det måste jag, för imorgon kör jag till Jeppis och ska agera chaufför åt gullet då det är Ohi on. Jag skulle nog få använda hans bil också, men den vågar jag inte köra med ifall jag skulle råka krocka eller nåt.

Allt var okej med bilen. Och jag behövde inte ens betala för servicen! Nog för att det är min morbror som har verkstaden, men i alla fall. Fick samtidigt reda på att jag tydligen har turbomotor i den. Varför har ingen sagt det till mej förr?! Inte för att jag tror jag skulle märka nån skillnad, men sånt är ju bra att veta. Och så låter det ju så häftigt nu då jag får säga att jag har en 2.0 liters turbodiesel-motor. Oj vad jag tycker om min bil! Jag ska aldrig byta bort den!

Nåt att se fram emot..

Har just blivit övertalad av min käre pojkvän att i helgen ska vi fara ut och springa i kylan. Huhuh.. Nämen säkert blir det skönt (då det är över)! Vi hade pratat om det redan för flera veckor sedan, men vi glömde bort det (eller förträngde det för min del). Nu skulle han till och med lägga in en påminnelse i telefonen så att vi helt säkert skulle komma ihåg det! Jag har inget emot att vara ute och gå, och det går helt bra att springa på löpband, men kombinationen av frisk luft och löpträning tröttar ut mej nåt fruktansvärt. Men det går bättre om jag har någon att springa med, för då börjar man ju automatiskt tävla lite.

Imorgon så tror jag att jag ska fara ut och köra och se mej om lite i världen, för jag har ju som sagt knappt varit utanför dörren på flera dagar om man räknar bort några enstaka promenader. Jag vann på en skraplott som jag fick i julklapp, så den ska jag fara och lösa in imorgon, och så ska jag fara och handla lite småsaker.

Nu ska jag söka efter nåt att äta, sen ska jag leta fram en låång film på datorn och krypa ner under täcket och vänta på att jag ska somna. Gonatt!

Skärpning, Anna!

The Sims 3, min räddare i nöden då det inte kommer nåt bra på tv. Har suttit och spelat över en timme idag och nu tänker jag fortsätta med det.  Från och med imorgon så är det slut på jullovet. Nej, jag ska inte till skolan, men jag måste verkligen börja hitta på något vettigt att göra på dagarna. Och sluta äta en massa skräpmat utan att motionera ordentligt. Nu tar vi nya tag igen.



Frisk luft, vad är det?

På riktigt, jag skulle gå ut och gå idag, men jag hade bara hunnit en halv kilometer då jag blev tvungen att vända om. För det kändes som om mina öron höll på att ramla av p.g.a. kylan, dom var verkligen iskalla, och sen plötsligt så blev dom jättevarma?! Jag blev rädd att jag höll på att förfrysa dom så jag vågade inte vara ute längre. Fast jag hade mössa på mej.

Även fast det är vinter så behöver det ju inte vara -20 hela dagarna. Det förstör allt! Bilen startar inte, det är så halt så folk kör/faller ihjäl sej och hur mycket man än klär på sej så fryser man i alla fall! Och tänk vad dyrt det är att hålla alla hus varma. Det finns INGET bra med vintern. Vinter kan hålla sej i lappland där den hör hemma.

Så nu har jag knappt varit utanför dörren sedan i söndags, vilket har slutat med att jag har haft huvudvärk hela dagen.. Huhuh.

What to do?

Jag har verkligen supertråkigt nu. Det är nästan så att jag skulle kunna fara till skolan på torsdag i brist på annat. Men då måste jag nästan vara där över natten och köra hem först på fredag, för jag har ännu inte fått nån nyckel till min motorvärmarplats vid internatet, och om det är så kallt som det varit idag så tror jag inte bilen startar utan värme.

För ett tag sedan for Sami hem, om ett par timmar åker han iväg till militären för sista gången! :D Yeii.

Nu tror jag att jag ska baka en kaka så blir mamma glad!

4 månader med älskling

Idag har det varit en lite småtråkig men mysig dag. Sami och jag har 4 månaders-dag idag. :) Tänk vad tiden gått fort! Vi hade tänkt fara å bio ikväll, på den där Avatar, men de visade den bara med svensk text och redan klockan ½5. Så vi far nån annan gång istället.

Nu ska vi tappa upp ett bad, och sen ska vi göra milkshake och kolla nån film. Imorgon far han tillbaka till militären, bara 3 dagar och sen behöver han inte fara dit igen. :)

Skolan börjar igen på torsdag, men jag vet inte riktigt om jag far dit eller ej. Ja trr jag ser det först på onsdagskvällen, har jag lite att göra kan jag åka dit, annars stannar jag hemma.

Nyårsfirandet och matbjudningar

Okej. Nyåret var sådär. Helt okej, men det kunde varit bättre. Mellan 8-½11 ungefär så var vi hemma och firade med Sami syrra och hennes kompisar. Det var nog kanske roligast på hela kvällen, de lagade mat (jättegott!) och de var riktigt trevliga allihopa. Sen så for vi ju till Tia och Pekkas, där var det ganska slött. Eller jätteslött egentligen. Strax efter tolvslaget så for vi in till stan, först var vi på väg till Melody, men det var skitlång kö dit så vi orkade inte vänta (iskallt var det) så vi for till en liten skitkrog som heter Diiva istället. Där var vi inte länge. Efter det for vi hem och kollade lite film innan vi somnade.

Dagen efter satt jag och slumrade framför TV:n hela dagen, först mot klockan 10 på kvällen orkade jag börja göra nåt. Jag hade faktiskt inte druckit mycket alls kvällen innan, och vi var inte ute så sent, men trött det var jag.

Idag precis då jag och Sami var på väg till Iiros på kaffe, så ringde mamma och sa att vi/jag skulle komma till Vörå och äta middag med min syrras pojkväns föräldrar. Sami tyckte att han nog tyckte han måste fara och hälsa på Iiro, för han träffar honom så sällan nu för tiden. Så jag blev tvungen att köra hela vägen till Vörå helt ensam. Trååkigt. Dessutom har jag fått jätteproblem med att sova ensam nu, för då jag är i skolan så delar jag ju rum med Madde och alltid på helgerna sover jag med Sami. Jag slappnar inte av då ja är helt ensam längre. Så detta kommer att bli en sömnlös natt. Men Sami kommer ju hit i morgon bitti i alla fall, för mormor fyllde år igår så hon bjuder på mat imorgon.


RSS 2.0