^^,

Har haft en otroligt bra dag idag. Couldn't be happier! :D

spännande..

Idag fick jag svar på det där mailet jag skickade igår, superbra! Jag är jätte förväntansfull nu. :) Idag har jag jobbat 11 timmar, imorgon blir det en vanlig 8-timmars dag och sen är det HELG och Sami kommer hit <3 Länge sen han varit här en hel helg.

Hesa

Nu har jag bokat tågbiljett till Helsingfors den 13 mars! Min arbetshandledare frågade om jag ville följa med till Helsinki Hair Open, och det ville jag ju såklart! Dessutom får jag ju praktiktimmar för det, hon sa att jag fick räkna med restiden och allt, så den dagen får jag åtminstone 15 timmar. Rätt bra. Hoppas bara jag hinner springa runt lite på stan också då jag en gång åker dit.

Jag skickade iväg ett annat kul mail idag också, hoppas bara det blit nåt av det nu!

Examensklänning - CHECK!

Vårt internet har inte funkat på några dagar, jättejobbigt! Men nu är det igång igen.

Idag var jag till Boutique Beauty, och hittade en klänning! Mamma och pappa skulle betala min klänning eftersom de betalade syrrans, och min var typ 100 € billigare än hennes så jag kan ju köpa ett par riktigt snygga skor och accessoarer nu också. Då jag ändå var i Vasa så for jag via skolan och lämnade in några uppgifter som jag inte hann göra klart före praktiken (igår var jag första dagen på praktik, det var faktiskt helt okej) och så köpte jag en födelsedagspresent åt Sami som fyller 21 om två veckor. Han blir så gammal! Gubben min.


Funderar på att köpa typ sånahär skor till examen.

Klänningen jag köpte var ganska enkel, så jag ska

ha rejäla skor och smycken.



Annars så har jag en jättekul grej på gång nu, men vill inte berätta mer för det är så osäkert ännu om det blir av!

Me, me and me

Nu har jag färgat Jonnas hår, det blev jättbra! Vi tyckte att vi skulle ha en riktig "skäm bort dej" dag idag, så vi unnade oss en pizza och sen for vi på en shoppingtur, jag köpte en såndär peel-off ansiktsmask (bara för att dom är så roliga att dra av) och en nagelfilsgrej, en såndär fyrkantig "svamp" som man filar nageln med. Jag har just prövat den, och naglarna sken som attan efteråt! Nu ska jag bara lägga på nåt roligt lack också.

Nyvaken

Blev nog en mysig hemmakväll igår. :) Vi bara låg i sängen och kollade Rocky. Nu ska jag snart fara till simhallen och se på då de spelar innebandy, sen ska jag färga och klippa håret åt Jonna. Efter det kan det hända jag måste vara chaffis åt Sami då han ska på bastukväll, under tiden som han är där så ska jag och Irkku chilla med en film och en massa godis!

Ha en trevlig lördag allihopa!

YES

Nu har mamma bokat tid åt mej till Boutique Beauty! På tisdag ska jag dit klockan halv 11. Hoppas jag hittar nåt! :D Sen får man fara på shoeshopping. Det kommer att bli ännu roligare!

Ska strax börja söka mej mot Jeppis. Det är flera timmar tills Sami slutar jobbet ännu, men jag börjar bli otålig av att bara gå runt här hemma. Jag skulle vilja att vi bara satt hemma nu en kväll och tog det lugnt, superlänge sen vi bara haft filmkväll eller nåt. Men han kommer antagligen att få övertalat mej att åka ut i alla fall.

Never again

Nu behöver jag ALDRIG mer sitta i skolbänken om jag inte vill. Men det kommer jag ju såklart att göra ändå. Jag är långt ifrån färdigutbildad än, jag gissar på att jag kommer att ha ytterligare 3 yrkesexamen innan jag är klar. :)

Idag har jag hunnit med mycket; vara hem till Nicolas med hans pulka som jag råkade ta med till Vasa den här veckan, vara till mommos på kaffe (hon var ovanligt rolig idag!), lära syrran hur man gör blonda folieslingor och fyllt i 2 jobbansökningar, och imorgon ska jag ringa och höra om ett jobb till. Jag kom på att det nog var bäst ifall jag sökte nåt jobb i Jakobstad också, för om jag skulle flytta hemifrån nu till sommaren/om 6 veckor så är det ju nog där jag skulle vilja bo. Tänk, för ett år sedan så sa jag "Jag kommer ALDRIG att flytta till Jeppis" och jag var helt säker på att jag åtminstone skulle flytta till en så stor stad som Tammerfors. Men nu har jag ändrat mej.

Imorgon ska jag först ofrivilligt tillbaka till Vasa för att hämta en bok åt syrran, sen ska jag till banken och skaffa en låneoffert, sen ska jag till gymet vid Norrvalla, skjutsa hem mamma från jobbet, sen ska jag packa och fara till Jeppis. Ett ändlöst körande fram och tillbaka. Jag har inget emot att köra, det är jättekul, om det är JAG SJÄLV som får bestämma vart jag ska. Annars suger det.

Packat & klart

Nu har jag packat ihop typ alla mina saker här på internatet. Ska se hur mycket som ryms i bilen imorgon, men jag kommer hur som helst att bli tvungen att komma hit en gång till för att ta hem min cykel, tv:n och alla sängkläder. Känns verkligen konstigt att flytta härifrån för gott nu då man ändå bott här i 2½ år.



Imorgon har jag min sista kund, en klippning, och sen aldrig kundarbete här i skolan mer! FETT NICE. Nu ska jag äta glass, spela The Sims och sen vänta och se ifall mannen i mitt liv vill ringa och prata med mej nåt, sen ska jag lägga mej. Gonatt!

The last round

Nu ska jag gå iväg till gymet för sista gången på åtminstone 6 veckor. Känns lite lessamt. Jag ska hyra ut gymkortet sålänge jag är på praktik, jag har ännu inte bestämt om jag ska hyra ut det över hela sommarn också. Det är så lång väg att köra till Vasa bara för att gå på gym, men jag trivs så bra där!

Underlig känsla

Pratade just med Sami, och nu började jag sakna honom så mycket så jag nästan skulle kunna gråta. Helt konstigt. Jag brukar ju nog alltid längta tills helgerna då jag får träffa honom men nu är det på ett helt annat sätt. Väntar så otroligt mycket på fredagen då jag bara får krypa intill honom och slappna av. Finns inget bättre. <3



Annars idag har jag bara gått runt och varit sugen på en massa mat, jag var till Sale idag och skulle handla bananer, men jag gick bara och dreglade efter hamburgare och nudlar och chicken nuggets. Jag vet inte vad som är fel med mej idag? Hormonproblem eller nåt?

Två skoldagar kvar

Det har inte riktigt sjunkit in än, att jag bara måste bo här på internatet i två nätter till, och så vara lite i skolan, sen ALDRIG IGEN. På riktigt. TVÅ DAR!

Idag var jag in till stan och letade efter födelsedagspresent åt syrran som fyller 20 på måndag. Jag sökte och sökte men hittade bara en massa grejer som jag ville ha. Men till slut så hittade jag i alla fall nåt som fick duga. Och så kom jag hem med lite nya underkläder och en hamburgare åt mej själv.

Jag har suttit och läst en massa på Facebook om vad folk tycker om att Vörå och Oravais troligen ska slås ihop. För mej spelar det ingen roll ifall vi slås ihop eller inte, för jag fattar inget om politik och sånt, men det löjliga är ju vissa Oravaisbors argument till varför vi INTE ska slås ihop. Det tycker att Vöråbor är maktlystna och har storhetsvansinne och att det bara är därför de vill ha en kommunsammanslagning. Det tror jag knappast.
Och så var det en person (nämner inga namn) som tyckte att djävulen fanns i Vörå eftersom vi har postnummer 66600. Och så tyckte han att kommunen inte kunde heta Vörå, för det blir ju så lätt HORA om man ska skriva det på nätet! WTF? HORAvais säger jag bara.

Jag ger blanka fan i vad kommunen heter, för jag vet ju efter kommunsammanslagningen vi hade med Maxmo att namnet spelar ingen roll. Jag har inte en enda gång sagt att jag bor i Vörå-Maxmo, eller räknat mej till Maxmobo. Det är bara på pappret som vi hör till samma kommun.

Nu ska väl jag och Maddis fara till Bettans och se film, sen ska jag ringa gubben min och sen får jag ta en lååång natts sömn. Vi börjar först klockan 1 imorgon!

Hata skoluppgifter

Vem fan bryr sej om vad riboflavin är och vad som händer om man inte äter det? Inte jag i alla fall..

Skulle verkligen ha lust att åka hem nu och komma tillbaka på onsda, men jag vet att jag bara skulle sitta och glo på tv och äta en massa onyttigt, så det är bäst att jag stannar här. Dessutom måste jag köpa en födelsedagspresent åt syrran imorgon. ÅÅååhh.

Examen är nära..

Hade en superlätt skoldag idag. En lektion, då jag inte gjorde någonting. Eller, eftersom jag är klassäldste så måste jag springa och hämta några papper som hela klassen ska fylla i om examensmössorna, tydligen skulle det vara inlämnat till fredagen. Oj vad det ska bli kul då man får mössan! Jag har suttit och surfat runt och letat efter en klänning nu ett tag, men hittar ingen såndär wow-klänning. Men jag sa åt mamma att hon skulle kunna ringa dit till Boutique Beauty nu och boka tid åt mej. Jag vill ju hinna dit innan alla fina klänningar försvunnit.

Typ en sånhär vill jag ha. Men lite kortare.


Näst sista kundarbetsdagen avklarad!

Idag hade vi verkligen en superskön dag i skolan! Vanligtvis brukar kundarbete vara den värsta dagen på veckan, men idag hade vi inga kunder (eller bara en) så vi fick göra manikyr istället. Först lackade vi, jag gjorde rosa naglar med små vita hjärtan på för det är ju Alla hjärtans dag i helgen, och sen fick vi doppa händerna i paraffinbad. Det var jätteskönt, det kändes precis som smältat stearin som stelnade på händerna, och sen var dom mycket mjukare och slätare. Vi skulle ha fått göra vårdbehandling åt håret också, men jag ville inte. Mitt hår brukar bara bli fett, platt och elektriskt av det.



Efter skolan for jag till Vörå och hämtade ut ett paket från Hairmail, jag hade beställt blonderingsmedel och sminksvampar, och så hade jag tagit emot betällningar av några andra också, så det var ett rätt stort paket. Kändes som på julafton, även om inte alla grejer var åt mej.

Morgondagens To Do-list:
  • Göra några skoluppgifter
  • Gå ut med Jeri
  • Mata hästarna
  • Packa upp en massa saker jag tagit hem från Vasa
  • Välja ut krogkläder
  • Packa vad jag ska ha med till Jeppis
  • Fara till Pias med några papper om praktikperioden
  • Köra till mitt låtsashem Jeppis
  • Umgås lite med älsklingen
  • Duscha, sminka mej och fixa håret
  • Fara till Melody på Beach-party

Monday?

Nu har jag varit på minihelg i jeppis. :) For dit i måndags efter skolan, och körde tillbaka hit till Vasa i morse. Så nu känner jag mej pigg och utvilad igen! Men OJ vad det tog emot att stiga upp jättetidigt idag och lägga igång bilvärmaren och fara till skolan. Skulle inte ha klarat det om inte Sami skulle ha farit till jobbet redan halv 6, stackarn. Så då kändes det inte lika farligt för mej. Men nu är jag lite förvirrad om vilken dag det är, känns precis som måndag! Men det är ju bra, för då får jag ju en trevlig överraskning imorgon då jag upptäcker att jag får åka hem.

Idag så ska jag till gymet och ordna så att jag kan hyra ut gymkortet i andra hand nästa period. Och så ska jag träna riktigt ordentligt, för igår så åt jag både choklad och chips och drack Coca Cola.

Suck.

Nu är jag hemma i Vörå och har tråkigt. Jag lämnade min laptop ute i bilen, för jag tänkte försöka klara mej utan den en kväll, men nu är jag nog otroligt sugen på att spela The Sims. Pappa har på något sätt lyckats radera alla kanaler från en tv, och har ockuperat den andra, så jag har inget att göra.

Igår när pojkarna spelat NHL klart så skulle de på krog, men jag var så deppad (blir alltid det om jag måste höra för mycket rap) så jag for hem och åt smörgås och kollade The Simpsons med Cata istället. Hon är så mysig, hon skulle hela tiden ligga på min mage och sova och så snarkade hon lite sött. Runt 4 så for jag in till stan igen och hämtade Sami, och så for vi till McDriven och shoppade mat. Finns inget godare än franska och McFlurry mitt i natten. Mmm.

HATA RAP

Fa-an, tvingar de mej att höra på ännu mera rap så skriker jag. Högt.

Lördagskväll

Blev ju som sagt ingen inflyttningsfest ikväll, men vi orkade inte sitta hemma hela kvällen för det. Så vi drog iväg till Jeppis, och nu sitter jag hemma hos en av Samis kompisar och ser på då de spelar NHL. Kanske inte jättekul, men bättre än att sitta hemma.

Det tog evigheter innan vi kunde starta hemifrån, för varken min eller Samis bil ville starta. Men nu är vi här iaf. Känns lite onödigt för mej att köra hem igen imorgon, för vi ska på nåt studiebesök hit från skolan på tisdag, och jag kommer hit redan på måndagskvällen. Men de skulle ju fatta om jag skolkade på måndag, så det är nog bäst att jag åker till skolan.

Fredagsmys

Idag var jag och Sami till Seinäjoki och tittade på klänningar. Hittade 3 som var okej, men alla var för stora. :/ Men jag har kommit fram till att jag ska ha en vit eller silvergrå klänning.
Sami hittade ett par skor han ville ha (såndär senapsgula kängor) men så tittade han i plånboken och kom fram till att han inte hade råd. Han såg så ledsen ut så jag köpte dom åt honom. :)




Imorgon var det meningen att vi skulle ha åkt på inflyttningsfest, men det blir inte av, för Iiro och Vera hade tydligen kommit på att de ville vara i Jeppis hela helgen. Nåja.

Hemmaaa..

Blir nog inte Netti ikväll. Sami orkade inte vara hemma i Jeppis en dag till tydligen, så han är på väg hit nu. Så nu får jag ju inte träffa min gulle-Cata förren om en vecka. :( Hon är så söt, jag skulle kunna gå runt med henne i en väska hela tiden.

sötboll <3


Imorgon så ska vi kanske fara till Seinäjoki och titta på examensklänningar åt mej. Men bara titta, för senare så ska jag till Boutiqe Beauty i Vasa, där måste man boka tid för att ens få komma in i butiken! Men de har verkligen jättefina klänningar där.


Tricky..very tricky...

Jag har lite beslutsångest nu. Det var meningen att jag skulle vara hemma imorgon kväll, men det är ju 4:e imorgon  = 2€/öl eller cider vid Netti. Och jag skulle verkligen ha lust att åka ut nu. Igår frågade en frisörkompis av mej om jag ville följa med till Olivers Inn, men jag hade absolut inga krogkläder här i stan så jag tackade nej. Så nu känns det som om jag missat nåt. Enda botemedlet skulle ju vara en ny krogtur. Men då kommer det antagligen att fara en hel del pengar, och jag ska ju ändå ut på lördag och nästa torsdag.
Måste diskutera med gubben min och höra vad han tycker, om han absolut vill komma hem till oss imorgon eller hur vi ska göra. Det skulle ju vara lite roligt att fara ut och fira imorgon med honom också, för vi har 5 månaders dag då.

..or not..hmm.


Tisdag

Hm, jag och Madde skulle göra klart ett skolarbete idag, men Madde bara somnade hela tiden så jag gav upp och for till gymet. Ville ju inte gärna skriva hela arbetet själv.

Jag fick just ett sms av gulle, han har fått jobb nu! Åh så glad jag blev. Han ville jättegärna ha det där jobbet, och han har halvt fått nåt fel i huvudet då han bara suttit hemma hela dagarna. Speciellt i lördags flippade han ut helt. Han klättrade på väggarna och skulle sitta i famnen och vara löjlig, och så ropade han (på svenska) "Jag vill ha barn!". Jag bara stirrade på honom, lite oroligt, men sen så kom vi fram till att han menade att han VAR ett barn. Puh.

Nu ska jag fortsätta med min scrapbook. Det har legat undangömd nu i vinter, men jag ska försöka komma igång med den nu igen.

Pinigt

Haha, glömde berätta igår, att då jag ännu var hos Samis så hade vi en brottningsmatch i hans rum (kul, jag vet) och så lyfte han upp mej på axeln och hoppande ner i sängen, så sängen brakade med en stor smäll! Hans mamma kom in och undrade vad vi sysslade med. Där låg vi helt rödflammiga och svettiga på en söndrig säng. Vi sa att vi hade brottats, men hon tittade på oss med en min som sa "Visst, säkert". Och sen gick hon. Fatta vad pinsamt! Speciellt eftersom det inte är första (eller andra) eller andra gången då hon kommit in vid ett lite olämpligt tillfälle.

RSS 2.0