Godnatt!

Borde egentligen gå och sova nu så jag orkar på jobb imorgon. Men jag börjar först 10 så lite extra får jag ju sova. Tror jag ska dra iväg datorn till sovrummet och ligga i sängen och kolla film tills jag somnar! Jag skulle aldrig vilja ha en tv i sovrummet, för då tror jag jag skulle ligga och kolla varje kväll och aldrig stänga av den. Men sådär nån gång då jag är riktigt trött men ändå inte kan sova så är det jätteskönt att se film tills man slumrar till.

Ikväll var jag och Beth till Fäboda och simmade, det var jättehärligt! Så nu känner man sej ordentligt uppfriskad. Det gällar att passa på med sånt nu så länge det är nån värme kvar.

Nåja som sagt, sängen väntar! Sov gott alla.

Ny design!

Hade ett par timmar lediga på förmiddagen vid jobbet så jag började göra om bloggen i brist på annat. Och jag blev faktiskt riktigt nöjd! Det är inte så fasligt länge sen jag gjorde en ny header men denhär sk ajag försöka ha så länge jag orkar. Det går som inte att tänka sej att man "bara ska byta ut en bild", det blir en massa annat extrajobb med det samma.

Nu har jag gjort min mini-lista färdigt också, så nu får jag anstränga mej mer ifall jag ska komma ihåg att skriva nåt hit. Så nu ska jag åtminstone lägga upp några bilder på mina nya IKEA-grejer! Allt kommer inte med nu, för det är en hylla och nåt sånt som jag inte orkat skruva upp ännu.


Bokhyllan; ville ha en som skulle smälta in i väggen så mycket som möjligt. Jag har alltför mycket möbler framme redan.


Kudden köpte jag i tisdags, men fåtöljen är också rätt ny. Även den från IKEA (surprise surprise!).


Extra badrumsförvaring.


Nytt WC-lock och nya förvaringskorgar!

Dagens låt:

Det är nog ingen låt alls. Då jag körde till jeppis idag orkade jag inte ens ha igång radion, dels för att X3M:s nuvarande morgonprogramledare inte är några favoriter direkt, och för att det kändes som om jag hört alla låtar 1 miljon gånger typ. Har suttit och letat runt på YouTube efter nån nu bra musik men hittar inget.

Jag är på jobbet nu, har bara två kunder till idag (klipp+färg och klipp+fön) sen får jag åka hem och börja montera upp mina nya IKEA-grejer! Alltid lika roligt att få nåt nytt till lägenheten. Skulle vilja åka på loppis (blev inget förra helgen) och leta efter nån ljusstake och sånt som skulle vara lite mer personligt också. 90% av mina möbler kommer från IKEA så det blir lätt tråkigt annars. Laddar kanske upp bilder sen ikväll på hur det börjar se ut då jag har allt på plats!

Dagens tidning:

Dagens tidning är Ikea-katalogen. Ska dit imorgon med mamma, Sara och Stefan så nu har jag suttit och granskat den så jag vet vad jag ska ta hem. Egentligen är det lättare att kolla på nätet men det är mycket roligare att bläddra i en tidning.

Idag har jag varit till Kokkola och trimmat Rufus. Känns som att jag just precis var dit, men nog försvann det en massa päls från honom ändå Så nu är han stilig! Han är trött efter en tung dag, på samma väg som vi körde till Vörå svängde vi in via mommos och så har han arit ute och lekt ett par timmar. Nu så ligger han ihopkurad vid sin favoritplats, under soffan.

Dagens tråkigaste:

Klockan är bara 11.32 idag så jag har inte hunnit få så tråkigt ännu. Men jag har absolut inget att göra på hela dagen så det kommer väl nog!

Nu är jeppisdagarna avklarade. I förrgår (fredag) så kom först Sara och Beth hit en stund, sen gick vi in till stan. Där var det väl inte sådär jättespännande. När B och S gått hem for jag och träffade Madde till Netti, där satt vi och pratade om allt möjligt en stund, sen blev det en till tur runt stan före jag gick hem.

Igår for jag och Sara till Fäboda och solade några timmar så jag är helt röd över ryggen, men inte riktigt bränd heller så efter ett tag blir det väl brunt ska vi hoppas! Sen på kvällen följde jag med ut med Jonna och hennes kompisar, det var nog helt kul fastän jag inte var riktigt på partyhumör.

Nu ska jag laga sushi åt mej (eller tina upp det heter det) och så ska jag ligga och kolla serier hela dagen! Tja.

Dagens beroende:

Face mist! Såna här dagar då det är supervarmt på jobbet och man känner sej varm och plufsig i ansiktet finns inget bättre än face mist. Går att spraya direkt på sminket utan att det förstör, och så blir man härligt sval och uppfräschad i ansiktet (ett tag i alla fall). Jag använder en från Dermosil just nu.


Dagens fundering:

Oj, den var svår. Funderar mest på vad jag riktigt ska göra i helgen! Har lite sådär vaga planer men ingenting bestämt och jag hatar sånt. Tycker det vore enklast om man bestämde sej för att göra en sak och så håller man sej till det (Jag har lite kontrollbehov. Eller ganska mycket..). Jag och Jonna pratade om att man bore ha grillfest och sen fara ut på stan, men det blir lite svårt för vår del eftersom balkonger i höghus inte är den ultimata grillplatsen, så nån annan får gärna ordna det åt oss! ;)

Men jaa, om någon har förslag så mottages dom tacksamt! :)

Nu har jag bara en klippning till idag, sen ska jag och Rufus åka iväg på vardagslydnadskurs. Idag ska vi öva på kommandot "ligg", vilket jag ännu inte lyckats lära honom ordentligt. Enda gångerna han lägger sej ner är då man själv typ sover, och då tänker man inte direkt på att man borde säga "ligg" och proppa godisbitar i honom. Men "sitt" kan han i alla fall bra och det är viktigast tycker jag.

Dagens längtan:

Längtar faktiskt tills nästa år nu. Känns bara lite som att tiden står stilla nu då jag bara jobbar och jobbar och inte ser nån ända på det. Men förhoppningsvis vet jag lite tydligare vad jag vill göra då.

Och så längtar jag nog litegrann till nästa helg också då det är jeppisdagarna! Eller det börjar ju nog redan imorgon men det är nästa helg att folk kommer till stan. Det ska bli så mycket roligare att fara ut då, då man vet att det inte bara kommer att vara samma gamla jeppisbor där. Har inte några riktiga planer ännu för vad jag ska göra men nåt kul blir det säkert!

Dagens vill ha:

Ojojoj det är så mycket. Men först och främst ledigt! Alla bara pratar om semester, men jag har ingen. Men åker helt säkert på en resa i höst, även om jag måste fara ensam! Skulle gärna åka tillbaka till London några dagar, men det vore inte helt fel att åka på sol- och badsemester heller.

Och så vill jag ha glass! Är jättevarmt på jobbet (där jag är nu, väntar på att färgen ska ha verkat klart för en kund) och enda som finns att dricka är vatten. Har bara ätit smörgås till lunch, är på väg till Vörå sen idag så jag räknar med att sitta och äta resten av kvällen ungefär.

Nåja bara 3½ timmar kvar så får jag ta helg! Skönt.

Dagens planer:

Idag skulle jag ju sluta tidigare från jobbet, så en 12-tiden låste jag och for iväg och hjälpte Sara ställa i ordning lite i lägenheten. Sen ringde Madde, så vi mötte henne i stan så hon fick hämta ett flyttbart tvättställe (för håret då) som jag beställt åt henne. Nåja då ringde min kollega och frågade var jag var eftersom jag inte svarade på jobbtelefonen. Nån kund hade tydligen blivit väldigt orolig för att ingen svarade. Så då fick jag åka tillbaka dit och fixa lite med telefonsvarare och sånt..

Har inte så mycket planerat för resten av kvällen, håller på att ladda ner näst sista HP filmen så ska kanske se den om den hinner bli klar! Har kollat igenom (nästan) alla i rätt ordning den här sista tiden för jag ska absolut åka och se den sista på bio snart! Skulle vilja fara i helgen men misstänker det kan vara rätt mycket folk då, så kanske det får bli till först nästa vecka. Mamma och jag har haft som tradition att åka och se varenda film tillsammans så det ska vi göra nu också. :)


Bara för att få in nån bild här så ska ni få se en jättestor spindel jag hittade i Vörå senast jag var där. Superäcklig.




Dagens klädsel:

..var alldeles för kall. Jag och Jonna hade tänkt fara och simma ikväll, men tyckte att det var en aaaaning för kyligt för det. Istället for vi in till stan på kaffe och glass. Jag hade på mej jeans, converse, röd topp med en blekrosa tunnstickad tröja över. Och HUuU vad jag frös före jag var hemma igen!
(Blir ingen bild, kom just ur duschen så nu sitter jag framför datorn i min rosa morgonrock, osminkad med blött hår. Det behöver ni inte se.)

Förutom det och 9½ timmar jobb har jag inte hunnit med nåt idag. Men imorgon har jag endast bokat in kunder på förmiddagen, så med lite tur slutar jag redan 12-13 tiden imorgon. Då ska jag kanske fara hem till syrran och hjälpa till med att dekorera hennes lägenhet, och så skulle jag kunna höra med henne ifall hon vill följa med på loppis. Skulle själv vilja ha nån ny rolig sak till lägenheten, t.ex. några små tavlot eller liknande.

Dagens frisyr:

 

 

 

 



















Härlig webcam kvalité, men det får duga. Steg upp kl. 6 imorse så orkade inte fixa håret så mycket. Men är rätt nöjd ändå!


Kom just hem från vardagslydnad-kursen med Rufus. Är inte så nöjd med dagen. Det kom en massa ungar och på riktigt hoppade framför hundarna och skrek åt dom. Ungarna kunde ingen svenska eller finska eller engelska så man fick typ knuffa dom därifrån. Och Rufus har aldrig haft så mycket kontakt med barn så han blev helt upp i varv och lugnade inte ner sej under resten av träningen. Men det är väl bra han vänjer sej antar jag.

På jobbet idag har jag haft superbråttom, och såklart har telefonen alltid ringt precis då jag har varit fast vid tvättstället. Imorgon ser det likadant ut. Jag har försökt hålla torsdagen obokad ifall jag kanske skulle ta en dag ledigt men fick nog ge upp det. Men lördag jobbar jag INTE! Har jobbat 2 av 3 lördagar de här sista två månaderna så nu ska jag ha två veckors uppehåll.

Och nu är det svampsoppa och serier som gäller resten av kvällen!

Dagens borde:

Borde börja slipa upp ett bord nere i källaren. Det ska bli ett tv-bord åt Sara, hennes och Sofias tv i deras lägenhet är jättestor så jag fick börja fixa om ett gammalt matbord att ha den på istället. Det är enda bordet som är tillräckligt stort. Benen är avsågade men längre än så har jag inte kommit mej, det ska ännu slipas, betsas och lackas. Vilket ju inte är mitt problem egentligen men jag tycker sånt där är ganska roligt att pyssla med.

Och så borde jag börja samla ihop mina saker nu. Är fortfarande i Vörå men tror jag far till Jakobstad ikväll, börjar jobba 9 imorgon. Första dagen jag är ensam där. Tror jag ska ta med min bärbara hårddisk så får jag fixa foton och se på serier ifall jag har nån längre paus under dagen! Hehe.

Till slut några fina bilder på Rufus som jagar en fluga:

 

 

MUMS!


Dagens mående:

Känner mej faktiskt lite illamående idag p.g.a. att jag ätit för mycket. Brukar bli så då jag kommer till Vörå. Men jag har legat i solen en timme och sen tog jag en simtur i poolen så då började det kännas lite bättre!

Nu måste jag börja fixa håret och välja ut kläder tills ikväll. Vi ska fara och se på sommarteatern vid Kyroboas!

Dagens humör:

Har varit på riktigt bra humör idag! Blev en snabbtur på stan med Jonna idag före jag for på jobb, det piggar ju alltid upp. På jobbet hade jag en supertrevlig kund som jag skulle fixa en bröllopsfrisyr åt, och sen klippte jag mamma. Efter det for vi + pappa och Sara ut och äta till Sesam. Nu är jag i Vörå och ska bara ta det lugnt resten av kvällen.

Sitter och funderar på framtiden lite, och har kommit fram till att jag nog ska åka tillbaka till skolan nästa höst. Om inte jag kommer på nåt bättre så blir det antingen artesan, målare eller inredning. Jag har alltid velat jobba med inredning men inte tänkt att det finns nån marknad för det i Vasa-trakten, eller Finland för den delen. Men min kund idag hade jobbat som inredningsarkitekt i 35 år (med utgångspunkt Vasa)!  Hon menade att det absolut finns jobb om man vill ha och orkar ge av sej själv. Så nu blev jag lite på hugget med det igen!

21.11

Okej, för att komma igång lite med bloggandet igen gör jag som alla andra och börjar med en lista. Men lite snabbversion, jag har svårt att skriva något kort och konsist, då jag börjar skriva kommer det lätt romaner ur mej, och det orkar ju ingen läsa. Så detta blir en 13-dagars lista. Med start imorgon.

1. Dagens humör:
2. Dagens mående:
3. Dagens borde
4. Dagens frisyr:
5. Dagens klädsel:
6. Dagens planer:
7. Dagens vill ha:
8. Dagens längtan:
9. Dagens fundering:
10. Dagens beroende:
11. Dagens tråkigaste:
12. Dagens tidning:
13. Dagens låt:

Fredag 20.24

Det har gått typ två månader sedan jag bloggade sist. Ibland får jag nån period då jag kan skriva varje dag, men så kommer man av sej och vet inte var man ska börja.

Så jag börjar med att berätta om min dag: Jobbade 9-17, sen hoppade Rufus och jag i bilen och for till Gamla Hamn där Rufus simmade för första gången (jag räknar inte den gången pappa "slängde" ut honom i vattnet så han skulle vara tvungen att simma -.-). Efter det har jag inte gjort något, och det blir en fortsatt lugn kväll för jag ska jobba imorgon igen. Men före det ska jag på kaffe med Jonna, träffar henne väldigt sällan nu för tiden.

Det var som julafton idag på jobbet, först fick jag levererat en låda produkter från Dermosil, inte allt var åt mej men det är roligt att sitta och titta igenom allt ändå! Och sen fick vi ett brev från Kokkolas rese-nånting som bjöd med oss på en resa till Tallinn i höst. Eller vi ska ju betala själv, men det var rätt billigt. Det ska vara en skönhetsmässa där så man får fara på olika spa-behandlingar och sånt. Vi kommer att vara där 7-9 oktober. Skoj skoj!


Till slut kommer en bild på mej med min nya frisyr:
(kameran är i Vörå så det blev en cam-bild)


Riktigt kort på ena sidan, kort page i resten typ. Finns väl inget namn till denhär frisyren än, man kan inte riktigt kalla det sidecut då det är så kort i övrigt också.

RSS 2.0