Fishing and stuff

Nu har jag fixat en ny header, tyckte faktiskt den blev rätt söt. :)

Var och fiskade idag med Beth, på ett sätt tycker jag det är djurplågeri att fiska eftersom dom inte dör på en gång, men ändå.. Förutom att det var lite otrevligt att ta bort fisken från kroken så var det riktigt kul. Sådär lagom spännande. Jag har hunnit med rätt mycket idag; städa, handla mat, tvätta och vaxa bilen (som ny!) och så var ju lilla mamma hit på besök. Vi for och åt till Asian Garden, och så tog vi en glass på torget till efterrätt. Skulle bra kunna vara ledig en dag till, men tyvärr har jag ju jobb imorgon.

Inatt sover Sami här. <3 Han kunde inte hålla sej borta längre, haha! Nej. Jag är bara glad att han är här.

ledig imorgon <3

Huhhuh, rough day at work. Först var det inga kunder alls, sen kom alla på en gång. Så man hade antingen skittråkigt eller så stressade man ihjäl sej. Skönt med ledigt imorgon, det behövs!

Nu har jag det lite svårt, det är första gånger ever som jag ska sova ensam i lägenheten hela natten, och jag tycker inte alls om att sova ensam. Jag och Sammen bestämde att han skulle pröva bo hemma hos sina föräldrar nån kväll i veckan, i ett par-tre veckor för att lite fräscha upp vårt förhållande. Vi flyttade ju ihop så tidigt och det är länge sen vi fått sitta och längta efter varann. Men han skulle komma och "hälsa på mej" imorgon, och jag ska troligen hem till hans föräldrar imorgon också så det är ju inte direkt länge tills jag får träffa honom, gullet. <3

Mamma skulle komma hitcyklande nån gång på eftermiddagen imorgon också. Fattar inte hur hon orkar, det blir en 150 km lång cykeltur det. Själv är jag stolt över att jag varit ute på två promenader idag.

Jag har inte berättat nåt om midsommarn ännu, på torsdagen så var jag till Storsand med syrran, Hanna och Annu, det var ett äventyr. Fyra blondiner i en bil ute i munsala landsbygd. Vi fick på riktigt stanna och fråga om vägen av en bonde som vi hittade på en åker.
På fredan körde jag iväg till Karstula. Där var det fullt med mygg, och äckligt varmt inne i stugan, men annars helt trevligt. Vi badade bastu, simmade i sjön, åkte trampbåt, spelade kort m.m. Ganska typiskt midsommar.
Och som avslutning på helgen (eller på lördan) så var jag hemma i Vörå, fiskade, var i bastun, doppade mej halvt i poolen (svinkallt) och sen satt jag och mamma med varsin drink framför tv:n och hade det mysigt.

Det här var enda bilden som jag tordes ladda upp från helgen. Resten var åt helvete.


Migrän..

Ligger och smågråter i soffan. Det är över ett år sedan jag haft migrän sist, och jag är glad att det inte händer oftare! Har haft huvudvärk hela dagen, och sen började jag känna att jag mådde illa också. Och det slutar aldrig. Man kommer liksom inte undan. Men nu var jag precis och kräktes (mysigt) så för tillfället är illamåendet i alla fall lite bättre.

Shopping

Har köpt en del grejer på sistone som jag inte berättat om här i bloggen, här kommer dom:

Mitt fina nya kastspö! Kom med en massa tillbehör också.

 

En ny tubtopp. Man kan inte ha för många sommartoppar!

 

Sommarklänning

Egentligen inte min stil, men den är superskön!


Hm, kanske inte bästa bakgrunden att fota den här skjortan i.

Men ni fattar.


provinssi m.m.

Jaaa det slutade ju med att jag for iväg till Provinssi i lördast. Det regnade litegrann, men man överlevde. Och jag kom ju dit med bil och körde hem sen på natten. Tyckte nog lite synd om domdär stackarna som tältade där, allt var blött, kallt och lerigt. Med mej i bilen hade jag Irkku och två svenskor, Maria och Evelina. Men bara vi kommit fram till Seinäjoki skildes vi åt, jag for och träffade Sami och resten av finn-schacket och Irkku hittade nog nån kompis där också.


Har aldrig sett Iiro vara så på gång förr.


Jere var ganska glad han också!


Minä!


Samis nya bästis: Iiros sko.


My monkeyman



Idag har jag tittat på tre lägenheter, en tyckte jag faktiskt riktigt bra om. Men jag måste prata med Sammen lite, det där var en vanlig höghuslägenhet och egentligen är det ju ett radhus/parhus som vi letar efter.. Men de höll på och renoverade den där och den hade jättefräscht badrum.

Photoshop

Är så nöjd att jag äntligen lyckats få nerladdat Photoshop, dock är det en slags demo-version som bara funkar en månad. Skulle behöva få tag på några koder så jag skulle få en beständig version. Men iaf, nu kommer det en snabbis-header, då jag har mer ork ska jag ta och göra en riktigt fin en!

Årvas vs. Seinäjoki

Jeei, fick höra idag att jag ska jobba på fredag också. Härligt med 6 dagars arbetsvecka.. Men nästa vecka är jag bara typ 3 dagar i jobb, så kanske lika bra jag jobbar lite mer nu så det jämnar ut sej.

Fick en inbjudan till villafest i Oravais på lördag. Det känns nog lite mer lockande än Provinssi just nu. För ifall det är tråkigt i Seinäjoki så är det ju så långt att köra hem. Och så är det ganska länge sen jag umgåtts med det där Kimo-schakket. Hmm..

Bild från provinssi förra året. Många roliga minnen!


hmm

Kom just hem från jobbet, och måste dit imorgon igen redan 7.45! Hinner bara hem och sova typ. Nåja, jag ska väl inte klaga. Sen då löneremsan kommer blir jag väl nog glad åt alla mina arbetsskiften.

Idag är den stora frågan; Provinssi i helgen eller inte? Och med vem? Och när? Jag jobbar lördag, och slutar kl. 16. Irkku och några andra skulle väl fara då på lördagskvällen och vara där till söndan, men jag är inte säker att jag orkar vara där över natten. Speciellt inte ifall det regnar, som dom sagt på nyheterna. Men jag vill ju inte riktigt köra dit i en egen bil heller, hur kul är det? Måste prata lite med Madde som jag var dit med förra året, då hade vi skitkul! Vi var bara ut och körde dit en kväll, härligt väder var det och så träffade vi en massa roliga finnar.

trötter

Hm, igår hade jag och Sami packat och skulle fara iväg till Evijärvi och vara där över natten. Men så kom Samis bror på att han också skulle med, och då vi väl var framme i Evijärvi kläcker han ur sej att han vägrar vara där över natten, så vi blev ju tvugna att fara hem då på kvällen igen. Men vi hann i alla fall grilla korv, bada bastu, spela kort och annat sånt som man ska göra i sånadär stugor.

Då vi var på väg hem så ringde Jonna och ville att vi skulle komma och hälsa på henne och hennes "jobbarkompis" till Kokkola. Vi tänkte att vi kan ju fara dit en halvtimme eller så, men det slutade med att vi först for till en ganska liten bar och spelade biljard och sen drog vi vidare till Onneli. Det va nog ett riktigt bra dansställe, och fint, men jag var nykter och känner absolut inga Kokkola-bor så därför var det ganska tråkigt.

Vi kom hem klockan 5 på morgonen, och jag var skithungrig. Så Sami lagade pytt i panna åt mej. :) <3 Sen slocknade han på soffan så jag fick typ bära honom till sovrummet.

Har varit supertrött hela dagen (förståeligt). Enda jag har gjort är att vara med S, Henkka och Hautala till Strandcamping och ätit rökt fisk.

Pipi

Då jag vaknade imorse kände jag mej sjukare och tröttare än vad jag gjort på hela veckan, ett tag där trodde jag att jag faktiskt var på väg att bli frisk. Men jag slängde mej på soffan och tittade på The Simpsons och efter ett tag kände jag mej så pass pigg så jag började städa. Länge sen lägenheten sett såhär snygg ut.

Både jag och Sammen har varit sjuka nu, men det har faktiskt varit rätt mysigt. Vi har bara varit hemma och tagit det lugnt i pyjamasar och levt på hostmedicin, nässpray, finrexin och nami-nami burkar. Enda som är lite störande nu är att S har varit så pass sjuk att han blev tvungen att fara till sjukhuset och ta blodprov, på måndag får vi veta vad det är som är fel.

Imorgon ska jag jobba 10-16, och sen så ska vi fara iväg till Evijärvi. Samis föräldrar har en stuga där, och vi ska va där till söndag. Skönt med lite mini-semester.

<3

Spelar roll om vi inte alltid har kontroll

För jag finns där, står där

Vid din sida vart än våra spår bär

Fuck it, du vet vad jag gör

En dag utan dej och det känns som om jag dör

Hjärtan i samklang, vi har ett samband

Allt du kan tänka dej precis som ett blandband


Du, du gör min dag, du finns i varje steg i varje andetag

Medan vi faller ner, vi håller oss kvar

Jag ger dej mer, du gör min dag

Det är det här vi är, vi håller oss kvar

Och vi har mer att ge

Du gör min dag


Trots allt knas kom du ner som en ängel

Humöret som svängde, mina laster

Jobbade konstant tog aldrig några raster

Men du stod där, stannade kvar

Sånt som jag minns när du gör min dag

Vårt liv, låt det förbli

En person som du är nån man verkligen håller hårt i

Need more cash

Jag har aldrig varit så här fattig i hela mitt liv, inte ens då jag gick i dagis! Det är hemskt. Men hyran är betald för den här månaden och jag har ju börjat jobba så snart får jag en trevlig löneremsa i brevlådan. Och i fall det blir jättepanik så har jag ju en hel del pengar som jag fick på examen, men dom skulle jag hellre vilja lägga på en stor vuxen-sak, typ matbord eller nåt.

Igår hade jag en grym ångest (jag får såna attacker ibland) men nu är den helt som bortblåst! Lättnad. Ibland är det nästan skönt att ha sånadär jobbiga dagar ibland, för då känner man verkligen av då man är glad också.

Snart ska jag väl ringa och kolla var Irkku-pirkku är, blir väl troligen chill-dag vid hennes mosters hus idag. Om jag har råd att tanka bilen så jag kan köra dit. Men nej, riktigt så fattig är jag ändå inte.



me wantee!

tjihuu

Tittade faktiskt på två lägenheter idag, båda låg där på samma ställe. Den första var en liten tvåa (bara aningen större än den vi har nu) så den dissade jag direkt.

Den andra var också en tvåa, men betydligt större! Den behövdes verkligen storstädas och var överlag lite sliten (det går att fixa), men annars var den helt perfekt! Det skulle vara så skönt att ha en egen liten trädgård, och uteplatsen till den där lägenheten var riktigt lagom storlek. En del hade tak och betongplattor, och resten var bara gräsmatta. Det var staket/buskar runt hela uteplatsen så man skulle lugnt kunna ligga där och sola utan att behöva fundera på tjuvtittande grannar.

På måndag ska jag fara och titta på den igen tillsammans med Sami, och hoppas att han också tycker om den!

Morgonblogg

Var duktig och steg upp redan klockan 6 idag. Så jag har hunnit diska, stryka kläder och sy upp mina arbetsbyxor redan. Nu väntar jag på att kaffet ska bli klart, sen ska jag slänga mej på sängen en timme till och så ska jag gå ut på promenad. Sen ska jag fara och se på en till lägenhet, ett radhus i östanlid!

Börjar jobba klockan 3 idag igen. Det var faktiskt riktigt kul att sitta i kassan, även om det var rätt stressigt i början. Trevligt folk att jobba med var det också, och det tycker jag i alla fall är viktigast med en arbetsplats.


Första jobbdan!

Har ett riktigt fint blåmärke över hela högerhanden för att vi var och spelade volleyball igår. Det var skitroligt, men dendär bollen var så otroligt skarp! Jag kan inte röra tummen riktigt ordentligt för att den är så uppsvälld på insidan. Nåja, det blir väl bättre.

Nu la jag just lite mat i ugnen, sen hoppas jag Sami hinner komma hem och önska mej lycka till innan jag far iväg på mitt första skifte vid Halppis! Är nog rätt så nervös. Men det ska bli roligt att få nåt att göra på dagarna, och att äntligen börja få lön igen! Har ju bara levt på besparingar i nästan ett år nu.

Enda som är irritterande är att Sami jobbar morgonskift (6-14) och jag har kvällsskift (15-21) den här veckan. Nästa vecka har jag morgonskift och han kvällsskift, så vi kommer knappt att hinna se varann (förutom på helgen).

Examen

Nu är jag en riktig frisör. Känns nog lite konstigt att ha skolan helt färdigt, det känns fortfarande som om det är en massa papper och uppgifter jag måste lämna in. Jag har ännu inte vågat radera slutarbetet från min dator, för jag tror att nån lärare kommer att ringa åt mej och säga att jag måste lämna in en kopia till.

På fredag var vi i Botniahallen på dimision, på lördag hade jag släktkalas och sen på kvällen for vi ut och firade. Jag och Sami har fortfarande en massa bulla och kakor i kylskåpet, vi tog med en hel påse full med ouppätna grejs från släktfesten. En hel del bra grejer fick jag också, som lakan, glassmaskin, resväska, tallrikar och PENGAR.

Av Sammen fick jag ett jättefint silverarmband och en guldros. <3


RSS 2.0