Utflyttningskalas

Troligen sista natten jag sover här i gamla lägenheten inatt. Ska bli SÅ skönt att flytta. Ska väl fara till Melody ikväll. Orkar inte skriva mer nu, det går lite trögt. HEIPPA.

Nya grejs till Stinky

Idag var jag en sväng till Kokkola igen och köpte en bädd åt Stinky + lite andra saker. Nu börjar jag ha allt nödvändigt åt honom, till och med lite extra. Det är så kul att få välja ut saker åt honom, och speciellt roligt är det för att jag har sparat ihop en massa pengar som jag bestämt att bara ska användas till hundsaker, så jag har ganska stor budget för honom. :) Ifall min kamera skulle funka skulle jag ladda upp bilder på allt jag shoppat..

Idag fick jag äntligen tag på min "gamla" hyresvärd, eller jag skickade faktiskt ett brev åt honom igår och så ringde han upp mej. Och tur var det, för han hade tydligen gått och bytt telefonnummer utan att säga till åt mej! Så nu är allt det ordnat. Och imorgon MÅSTE jag ju få nycklarna till den nya lägenheten så då får jag äntligen börja flytta in dit! Hade ju först tänkt ha inflyttningsfest där, men bestämde nu att istället har jag utflyttningfest härifrån. Jag menar, då spelar det ingen roll ifall jag blir osams med grannarna eller skulle bli utkastad! Och så med tanke på Stinky också, jag tror inte det skulle vara så kul för honom att flytta till ett helt nytt ställe och det första som händer är att det kommer en massa folk dit och stökar till och inte låter honom vara ifred.

Igår kväll hittade jag min mommopeed också! :D OJ vad glad jag blev! Jag visste ju att nån antingen hade stulit den eller så hade jag glömt vart jag lagt den (det var ju som sagt jeppisdagarna i helgen...) och igår såg jag den i alla fall här på gården, på ett helt annat ställe än jag brukar lägga den! Den var låst och allt. Vete fan varför jag lagt den dit, men nu är den ju hemma igen åtminstone! ;)

sööten!

Har hittat min hund idag, och jag är så lycklig! En pytteliten busunge med massa energi och jätteglad och ivrig. Han heter Dream Rich Dinastija, men dom jag köper honom av sa att jag kunde döpa om honom. De har kallat honom Ridge hittills, men det funkade tydligen inte riktigt bra. För tillfället kallar jag honom Stinky, för han såg precis ut ut som han i Mumin, men jag ska nog komma på nåt riktigt bra namn tills jag får ta hem honom. Vilket är om ca en vecka. <3

En sånhär är den, Griffon Belge heter rasen.


GAAH!

Har försökt få tag på min hyresvärd i en veckas tid nu, men han svarar inte! Jag har ringt säkert 1000 gånger och skickat sms men nejdå. Måste ju säga upp hyreskontraktet senast på lördag, annars får jag (eller vi) betala hyran en månad till! Men det tänker jag inte göra, det är ju inte mitt fel att han inte svarar!

Och så ringde jag till HVC och skulle få förnyat ett recept, men dom vägrade förnya det ifall jag inte besökte en läkare (vilket jag egentligen inte borde behöva göra) och så sa dom jag måste fara till sjukhuset här i jeppis och tala med nån. VILL INTE. Kann dom inte bara skriva ut ett nytt recept åt mej så blir alla nöjda och glada?

Nå jag måste väl fara till sjukhuset idag då och få det gjort. Sen ska jag till Halpa-Halli och hämta några bananlådor och börja packa ihop allt onödigt. Har fortfarande inte hört nåt från den nya lägenheten, inte för att jag har direkt panik att flytta men jag börjar tröttna på att leva i det där råddet jag har hemma. Orkar liksom inte städa då allt ändå ska fram igen senast den här helgen.

Lite stormigt

Var ute på en riktig roadtrip igår. Hade varit till Kokkola med Irkku och Martin för att Irkku skulle ha en ny tatuering (redan där började allt gå emot oss). Det fixade sej till slut och vi bestämde oss för att fara till Småbönders. Sämsta beslutet på länge. Orkar inte dra hela historien, men vi fastande i alla fall i en tromb och tänkte inte komma oss därifrån. Vilket skulle ha varit okej annars, vi kunde ju typ ha sovit hemma vid Martins hemgård, men både Irkku och jag skulle i jobb dan efter + att hon skulle ta bort en hårförlängning samma kväll.

Bild från ÖT på tromben..


Sen då jag äntligen kommer hem märker jag att min cykel är stulen. Perfekt slut på en perfekt dag. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Ett steg framåt, och ett steg bak, ett steg vänster och känslan kommer tillbaks

Jaha, ska väl slänga ihop ett snabbt blogginlägg före jag drar ut. Är ju singel nu igen. Har blandade känslor av att vara lättad och förbannad. Går inte in på detaljer, men känner nu för tillfället att alla män är svin ungefär.

Det är ju jeppisdagarna nu, så igår for vi på krogen. Dansade lite och träffade en gammal bekant som det verkligen var jätteroligt att se nu igen efter flera år. Ska ju som sagt snart ut igen, bara Irkku och Evelina skulle kunna drag their asses till stan. Nu har jag på riktigt gått igenom hela garderoben och ratat de flesta av mina kläder. Måste verkligen köpa nån ny partytopp nu som det går att ha en kofta över.

Hade hoppats att min nya hyresvärd skulle höra av sej idag och säga att jag får komma och hämta nycklarna, men tydligen har den där andra tjejen inte hunnit flytta ut ännu. Men jag skulle ju ändå inte ha haft tid att flytta nåt idag så det spelar väl inte så stor roll.

just chillin'

Sitter och "jobbar". Om en halvtimme stänger jag salongen, så jag hinner egentligen inte ta emot några fler kunder så det skule vara lika bra att stänga nu direkt. Men jag sitter här i alla fall om någon skulle ringa och vilja boka tid. Det märks att det är jeppisdagarna nu, hela dagen har det kommit in folk som frågat ifall jag har tid med dem, eller så ska de köpa några produkter så de kan fixa håret till helgen.

Hittade ingen hund igår. :/ De hade bara såndär jättestora. Men en av dem skulle jag nästan ha kunnat ta hem i alla fall, det var en siberianhusky-dobermann blandning. Svart och vit med isblå ögon. ^^ Han var jättelugn, mycket lugnare än resten av hundarna på gården, och så otroligt fin! Men jag tror inte att en hund men en såndär rasblandning skulle passa i en lägenhet. Men jag tittade olite på privatannonser på nätet, och i Helsingfors fanns det en ettårig Kinesisk nakenhund som skulle säljas p.g.a. tidsbrist. En sån skulle jag faktiskt jättegärna ha. Och då den bodde i Hesa så borde den ju inte ha några problem med att flytta hit till stan heller. Det här är ju rena bondhålan jämfört mot den stan.

Skulle vilja hitta på nåt kul ikväll, men alla verkar vara upptagna. Får börja ringa runt då jag kommer hem.

yes!

Fick lägenheten! :) Tjejen som bor där nu skulle väl börja flytta ut nästa vecka, så förhoppningsvis får jag nycklarna dit på lördag redan. Lite synd att jag inte hinner flytta dit redan den helgen, skulle varit roligt att ha lite inflyttnings/förfest då det är jeppisdagarna och alla ska ut. Men jag får köra med det helgen efter istället!

Idag var jag till Tuuri med syrran, Christian och mamma. Blev inte så mycket shoppande, men lite smått fick jag i alla fall. Och imorgon ska jag till Vasa och se på dom där hundarna, och så tror jag jag ska försöka hinna till nån möbelbutik också och titta på matbord och en soffa.

Hoppas!

Imorgon får jag veta ifall jag får min fina lägenhet eller inte. Det är en 2:a, bara ett pyttelitet sovrum men ändå, och så en liten kokvrå. Men vardagsrummet är nog så stort så man får en ordentlig tv:del och en matdel. Så perfekt för mej och förhoppningsvis min framtida lilla gulliga hund. På måndag ska jag far till Vasa och se på några hundar, hoppas jag hittar nån!

Idag var det lite tungt, började jobba klockan 7 och jag har på riktigt bara sovit en halvtimme inatt. Jag, Irkku och Martin körde runt i Jeppis igår och gjorde inget speciellt. Precis vad jag behövde igår i alla fall.. :) Nu är jag hemma i Vörå, och skulle vilja fara till Vasa och köra och se runt lite på rockperry. Men Sara tycker det är för långt att åka dit bara för att köra, och jag vill inte fara ensam. Så då sitter jag här.

Ska kolla lite Sex and the city nu, sen kanske jag far ut på joggingtur. Hörs!

Vill ha vovve

Ååh vad jag är hundsjuk! Har suttit och läst en massa idag om olika hundar att adoptera från Ryssland och Spanien. Hittade just en riktigt söt en från Spanien, Cabu heter han. :)


Sen då jag flyttar ska jag absolut ha en hund, kommer inte att vilja vara helt ensam i en lägenhet långt borta från familjen. Men på måndag ska jag och Christian fara till Vasa hundgård, för han har också tänkt skaffa hund. Det skulle ju vara bra om man hittar nån bra där eftersom det är så nära, men samtidigt skulle jag npg vilja hjälpa en stackars liten rysk hund som inte har nån familj alls.

Cheeef!

Är jättenervös, från och med imorgon ska jag börja ta hand om en frisörsalong helt på egen hand. Men säkert går det bra, jag har ju varit där på praktik och varit vissa stunder ensam där förr så det är ju inte helt nytt. På ett sätt ska det bli skönt att få vara boss ett tag. Jag märker att jag inte trivs med att ha folk som chefar över mej. Kanske jag skulle läsa en kurs i ledarskap i höst, jag är ganska säker på att jag ska läsa juridik och tyska i alla fall. Så jag får se hur mycket jag orkar med och hur mycket jobb jag har efter sommaren.

Nu tycker jag Sammen skulle kunna komma hem (han är och spelar fotboll), jag har min cykel hemma hos hans föräldrar så han skulle behöva köra mej dit så jag kan cykla därifrån sen.


Oh no!

Min stackars, lilla, fina, rosa kamera har gått sönder! Det är tydligen nåt med linsen. Ska fara till El-giganten där jag köpte den och fråga ifall det går att fixa eller om jag måste köpa en ny. Jag har haft den flera år så garantin gäller knappast längre. Men det kanske blir billigare att reparera den där än att köpa ny. Jag skulle jättegärna ha en ny, men jag har inte riktigt råd att lägga pengar på en kamera nu.

Igår var vi ju på födelsedagsfest för Jonna. Var nog riktigt trevligt, men jag var jättetrött! Sen for vi en sväng till Netti, de andra skulle till Melody också men jag hade inte riktigt lust. Men så sa Sami att han kunde betala in mej. :) Så då for jag dit. Inte var det ju jättekul men..

Nu ska jag äta nåt och så skulle jag vilja fara och hämta min bil som står parkerad på Samis föräldrars gårdsplan. Och sen SKA jag fara och simma, även om jag måste fara ensam.

IKEA + ideapark

Hade heldag med mamma och pappa i tammerfors igår. Köpte nattduksbord, innan har vi bara haft två pafflådor här i lägenheten. Och så köpte jag ett liitet soffbord, planerar att flytta hem två delar av soffan så det blir lite mer rum här. Plus att jag köpte en massa småsaker för närmare 100€... Och så kan jag ju inte glömma min nya kavaj! En lite längre, lös vit som är gjord av nåt som känns som en blandning av silke och linne. Jätteskön.

Nu har jag megalust att fara till stranden, simma, grilla och kanske dricka en cider! Men Jonna fylller så vi ska väl kanske dit och säga grattis, och så ville hennes pojkvän att jag skulle klippa honom. Men jag får se om jag orkar.

Kommer möjligen bilder imorgon på mina inköp! Ha en bra lördag allihopa!

Ooh, work work..

Nu är jag lite trött på Halpa-Halli. Själva jobbet är det inget större fel på, men det är så mycket! Det känns som att jag aldrig är ledig. Hoppas det lugnar ner sej sen då semestertiden är över.

Jag var på jobbintervju idag, till en klädbutik här i stan. Jag vill ju ha nåt alternativ ifall jag inte får/vill fortsätta på Halpa-Halli eller jobba som frisör sen i höst. Dom ville helst ha någon som var över 30 dit, så jag är nog rätt osäker på mina chanser. Men förutom åldern så tyckte jag det kändes bra, och hon som intervjuade mej sa att det inte varit så grymt mycket folk som sökt jobbet såå... Jag trodde faktiskt det skulle vara jättemycket eftersom det är så mycket arbetslöshet här nu.

Nu ska jag börja byta om till bikinin, jag ska fara och simma med Beth och några andra tjejer! Om jag kommer mej i vattnet vill säga. Har inte simmat i havet nångång tidigare i år. Imorgon ska jag jobba 10-17, sen far jag hem till Vörå, för på fredag ska jag med mamma till Tammerfors! Ska bli roligt. Och så måste jag väl vara hemma ett tag också och hälsa på pappa, har inte träffat honom på..jaa-a, flera veckor.

RSS 2.0