French manicure

Satt och pillade med naglarna igårkväll, och äntligen blev jag nöjd med lacket! Alltid då jag försöker mej på fransk manikyr brukar jag inte ha tålamod med att få jämna kanter och sånt, sen då det är klart stör jag mej så otroligt på alla ojämnheter så jag torkar bort lacket.


Slutresultatet!

Igår mårkte jag att jag hade alla veckans kunder väldigt utspritt, så jag ringde några samtal och ordnade ledigt idag! :D Och så har jag lite intensivare jobb imorgon och på fredag istället.
Annars igår så var jag och Jonna ut på länk igen, 1½ timme den här gången! Jättehärligt väder var det, men det känns nog att hösten är påväg.

Power Park

Känner mej super ofräsch just nu, har varit i stallet halva dagen och pysslat med hästarna. Hur man än försöker kommer man inte ren därifrån, jag är täckt av hår, hästdregel, sand m.m. Mysigt..
Före stallet var jag och klippte mormor, passade bra med lite cash. Bilen måste tankas och så ska Rufus snart vaccineras så alla extra pengar är mer än välkomna!

I helgen var det ju villavslutning, men det blev nog inte mycket firande för min del, för på söndag var vi till Power Park och åkte karusell hela dagen! Så krapula skulle kanske inte varit den bästa situationen. Men det var i alla fall jättekul att åka karusell, och så var vi och kollade 5D bio. Hade redan sett det i London, men det var nog nästan bättre i Härmä. Jag skrek nästan hela tiden!



Imorgon börjar jag jobba först kl. 11, så jag stannar i Vörå en natt till. Skönt, känns som att helgen blir mycket längre då!

Haircolor

Nåja igår så kom vi faktiskt oss iväg på länk jag och Jonna. Lite över en timme var vi, det gjorde nog gott efter en jobbig arbetsdag på alla sätt och vis. Hamnade att vara på övertid helt i onödan, var flera gånger nära att jag bara skulle ha gått därifrån. Nåja nu är det helg i alla fall så jag får slappna av lite! Ska själv få fixat till håret ikväll, ska åka till Beths och klippa mej och så tvärtom. Blir nog inga stora förändringar den här gången, men jag är lite nervös för hur färgen börjar se ut. Jag har ca 5cm utväxt (håller på att spara ut min egen färg) och resten är jätteblondt så det kan hända det börjar se rätt roligt ut!



Typ denhär färgen skulle jag vilja ha, men p.g.a. psoriasis så vill jag inte färga håret helt och hållet så det är lite knepigt. Min egen färg är ungefär lika ljus, men mycket gråare, tristare färg.


Auch

Vaknade upp mitt i natten med mega-migrän, och hade ingen huvudvärksmedicin hemma. Sitter vid jobbet nu och har fortfarande ont i huvudet och mår illa, men jag har ingen telefonnummer till dagens kunder så jag måste helt enkelt stå ut. Idag är jag egentligen här till 20.00 men oh no, jag sticker nog iväg hem så fort jag får en chans. Efter en tur via apotket.

Men hoppas att jag har fått ett post-avi från H&M då jag kommer hem, beställde lite kläder därifrån. Skulle passa bra med lite uppmuntran nu.

Måla måla hela dagen

Målade om några lister i badrummet idag då färgen lossnat p.g.a. fukt och sånt. Slutresultatet:



En grinig Rufus med färg i hela ansiktet.

Slutade tidigt från jobbet idag, det märks att skolorna just har börjat. Det är som en lågkonjunktur inom frisörbranschen, nu kommer det att vara mer ellet mindre slött fram till november-december då julrushen börjar. Så då jag fick ett par extra timmar ledigt for jag till Saras lägenhet och spacklade och målade några gamla skruvhål i köket där. Och eftersom jag ändå har penslarna framme kan jag ju fortsätta med mitt nattduksbord!

Wasa

Kom just hem från stan, var dit med mamma och shoppade tapeter! Så nu ska jag väl äntligen få lite snyggare övernattningsrum här i Vörå också. :D

Var till Vasa igår också, hade fått ett presentkort till Vasa Day Spa av syrran så jag var på fotvård, jätteskönt! Efter
det blev gick jag runt i lite butiker också, på väg hem från Juthbacka på fredagkvällen råkade jag ha sönder mina favoritjeans så jag behövde köpa ett par nya. Blev ett par med SUPERHÖG midja, vilket jag tycker är jättefult, men jag har aldrig tröjan instoppat i byxorna och det är nog otroligt sällan jag har en så tunn och tight topp så att jeanslinningen skulle synas igenom. Och just de där jeansen var så bekväma och precis lagom längd och allt så jag tog dom ändå!
Köpte en poncho också, beige/blå-rutig. Den tror jag blir välanvänd i vinter. Och så hade de rea vid Indiska, där hittade jag en lampa. Eller en ljusstake egentligen, kommer bilder sen. Den hade kostat 22€ men jag fick den för 4,95€! Så en bra dag på stan alltså. :)

Stubbe

Nu har jag äntligen fått upp mitt fina bord från källaren, syrran och hennes polismuskler kom hit och hjälpte mej bära upp det. Om jag bara på nåt fantastiskt sätt skulle få förvandlat ena väggen i vardagsrummet till en tegelvägg skulle jag vara rätt nöjd med lägenheten. Men det är nog ett ongoing project, alltid är det nåt jag vill byta ut.


Såhär ser den ut, min stubbe. Har en till i källaren men vet inte vart den hör hemma ännu.


Började med ett nytt projekt idag också, håller på att måla om ett nattduksbord. Eller jag målar Live for today, Hope for tomorrow på framsidan. Får se hur det blir.
Idag skulle jag och Jonna ha farit ut på länk, vilket vi har planerat att börja göra sedan ett halvt år tillbaks, men det regnar så vi skippade det. I tisdags skulle vi också ha farit men då hade J just kommit tillbaka från Helsingfors så vi hoppade över det då också. Blir spännande att se vad vi hittar på för ursäkter nästa vecka! ;)

Imorgon är det Juthbacka marknad, skulle gärna åka dit men får se om jag orkar. Är först i jobb på dagen, sen måste jag nästan fara till Vörå med Rufus och sen tillbaka norrut till Nykarleby, sen till Vörå igen och så till Vasa kl. 9 på lördagsmorgonen. Och ifall regnet fortsätter är det ju inte världens roligaste grej att springa runt och trängas med folk på en leråker (vilket det blir vid Juthbacka om det regnar). Får se hur jag gör.

Monday

Har totalt glömt bort att lägga upp en bild från sovrummet nu då den nya hyllan och det är på plats, så här kommer den:


Rättså ny byrå, väldigt ny hylla


Mina parfymflaskor som jag tycker är jättesöta och ger lagom mycket färg. Vill att nästan allt ska vara vitt i sovrummet.




Idag hade jag tänkt gå på loppis efter att jag varit och handlat mat, men jag hittade inte till det stället jag först tänkt åka till (eller ett barnloppis hittade jag, kanske det är det folk brukar gå till), nästa ställe fanns det ingen parkeringsplats i närheten av så jag skippade det och körde direkt vidare till nästa ställe, som skulle öppna kl. 15.00 så jag skulle ha behöv vänta typ 45 minuter. Så jag struntade i det och for hem istället.

Prövade laga hemgjorda chips idag för första gången, blev helt okej men inte i närheten av köpta. Fast lite hälsosammare var det förhoppningsvis. Märkte att man fick använda jättelite olja till potatisen för att dom skulle bli krispiga, hälften slängde jag för att dom var för mjuka.


Slutresultatet!

Trög start på dagen

Har börjat komma igång igen nu. Låg och sov till 11, då tyckte Rufus det var okej att komma och väcka mej genom att hoppa upp i sängen och trampa runt på mitt ansikte en stund.
Vi satt ganska länge hemma hos mej före vi for in till stan igår. Så var vi vid Netti nån timme, sen ville Jonna gå och hälsa på hennes pojkvän som var på hemmafest hos en kille. Träffade flera där som jag umgicks med förr och det var faktiskt rätt roligt att prata med dem en stund! Men som oftast var det några som druckit lite för mycket så vi gick därifrån rätt fort, onödigt att blanda sej med sånt.

Idag tror jag faktiskt jag ska åka till Koti Pizza och hämte en kyckling kotzone! För nog har det väl öppet på söndagar? Jag tror det iaf.


Började höre på denhär låten igår, absolut en av de bästa låtarna som nånsin gjorts! Så fin. ^^


Ut på staaaan


Ska strax gå till Netti-puben med Jonna! Länge sen sist.
Hejdå!

Hangin' in there

Har faktiskt inte hunnit få så tråkigt ännu, efter jobbet idag for jag till Prisma och tittade på tapeter (hittade inga) och så for jag till Erkkin Halli och köpte väggtejp eller klistermärken eller vad det nu heter. Har funderat på att måla om i "köket" ända sen jag flyttade in hit, men har inte riktigt hittat orken. Och så vet jag ju inte hur länge jag kommet att vara kvar här så jag orkar inte lägga ner hur mycket tid som helst heller. Men nu så har jag iallafall fått lite nytt dit! Ugglor blev det, av allt man kunde välja på. ;)







Före ugglorna hade jag röda och rosa blommor på väggarna där, men det var nog inte riktigt min stil. Detta blev mycket bättre. :)

New shoes

Sov över hemma hos Sara inatt, hon hade tagit hand om Rufus åt mej sålänge jag var i Vasa igår. När jag skulle hämta honom bestämde vi oss för att se en film, och när den var slut var jag så trött så jag orkade inte gå den långa biten hem (200 meter). Så jag sov på soffan istället.
Impulsköpte ett par skor igår, har bara använt mina converse hela sommaren så jag ville ha nåt att växla om med som var i samma stil men ändå inte riktigt. Tycker converse är jättesnygga och bekväma men det är lite tråkigt då nästan alla har såna.

Superbekväma, sista paret t.o.m.! :) Och så köpte jag en ny sjal till hösten också.

Sen ville Rufus vara med på bild också! Han syns knappt i soffan då han är svart.

 


Crappy dag på jobbet idag
. Första kunden hade fått förhinder, så jag började dagen med att sitta och inte göra nåt i en timme. Så ringde en kund jag skulle ha senare på dagen, eller jag skulle klippa två av hennes barn. Men ena barnet hade plötsligt blivit inbjuden på kalas, så hon avbokade en klipptid. Och på nåt sätt lyckades hon glömma bort att komma över huvud taget! Och under den tiden hade jag hunnit tacka nej till två drop-in kunder eftersom jag trodde jag hade fullt upp. Och så ska jag jobba imorgon, skulle göra en uppsättning. Passade på att boka in ett par klippningar efter det också så jag skulle få lite längre arbetsdag, men såklart så ringer kvinnan jag skulle göra uppsättning åt och säger att hon blivit sjuk så hon kunde inte komma imorgon! Så nu ska jag dit imorgon för endast två klippningar. Skulle normalt inte åka i jobb för "så lite" arbete.

Planerer att vara i Jeppis hela helgen, får se hur det går. Brukar tröttna rätt fort och åka till Vörå ändå men nu ska jag stå ut, eller vad man ska kalla det!

Stress

Har aldrig i mitt liv haft sån fart på jobbet som jag hade idag! Från första början var jag helt fullbokad och hade väldigt tight med tid på mej, och ännu till kom första kunden en kvart för sent och alla andra kunder har seriöst kommit 20 minuter för tidigt, så jag har rusat runt i 200km i timmen för att hinna med. Men efter klockan 5 började det ha rett upp sej, så jag kunde slappna av lite. Schemat ser ut ungefär likadant i de närmaste två veckorna förutom på fredag, då börjar jag först klockan 12! Så imorgon blir det väl nog en tur på Konstens natt, väntar bara på svar från Madde.

Just nu håller jag på att laga mat, använder TVÅ kokplattor idag. Min matlagning börjar verkligen bli avancerad nu! :D Ris och kyckling blir det idag, lite omväxling från nudlarna.

Fortfarande i Vörå..

Hade tänkt åka till Jakobstad ikväll men det blir så sent så tror jag lämnar hit en natt till och startar tidigt imorgon istället. Då är Annica tillbaka från semestern också så tempot borde lugna ner sej lite för mej. Madde var hit idag och vi började fundera på att fara till Vasa och kika på Konstens natt på torsdag, så förhoppningsvis har jag inga kunder inbokade riktigt från morgonen på fredag. Jag saknar nog att vara i Vasa litegrann.

Började fundera på att tapetsera om i "mitt" rum här i huset också. Det är syrrans gamla rum jag bor i, efter att hon tvångsbytt med mej. Innan hade jag ett jättebra och stort rum i källaren. Det här rummet har chockgröna tapeter som har mysiga fläckar här och var efter långvarig användning. Har sovit på soffan flera nätter eftersom de här väggarna stör mej så otroligt.
Jag tänker mej istället vita tapeter, och möjligen gråa/silverfärgade/mönstrade i sovalkoven. Det skulle kunna vara helt fint det här rummet, på en vägg finns det 3 stora spegelskåp med spotlight belysning. Över skåpen är det ett loft där Sara sov då hon var liten och från loftet går det en stege/trappa ner till själva rummet som nu mest används till klädförvaring. Så hoppas vi kan åka och titta på tapeter snart och börja fixa till det här!



Gulle-Zorban har varit hemma och hälsat på idag. Så mysig, tröttnar aldrig på att vara i famnen. Han skulle spinna fast man så skulle släpa runt honom i svansen.

Kajaktur

Har precis kommit hem, har varit ute och paddlat på en sjö här nära. Det började regna med detsamma vi kom hem så nu blir det nog film resten av kvällen! Sen imorgon så ska jag till Vasa, mormor behövde nya kläder och hon kan ju inte direkt åka ensam. Kanske hittar nåt åt mej själv också.

Förväntar mej träningsvärk i axlarna imorgon.


Regn å tråk

Har haft kusinens små tvillingar Kiira och Nella på besök idag, och Rufus är ju fortfarande inte riktigt säker på vad han tycker om barn så nu är han helt slutpumpad efter allt skällande och vaktande. Men sist vi träffade kusin Nicolas, 7 år så började Rufus nog kunna gå fram och bli klappad av honom utan några större problem, så han lär sej väl nog så småningom ska vi hoppas! :) Men Nicos gjorde allt precis som jag sa han skulle göra också, det är ju sällan det funkar så bra.

Idag regnar det. Har bara varit ute på nån promenad med Rufus, annars har jag varit inne och inte gjort nånting. Har börjat inse att jag blivit väldigt tråkig på sista tiden, har varit på krog två gånger denna sommar, det var på skolavslutning och på jeppisdagarna. Nog för att det är billigt och annars bra att vara hemma och ta det lugnt men nu då jag tittar tillbaka känns det som om jag missat en massa. , om nån känner för att att hitta på nåt, typ fara ut, resa nånstans, ha en kräftskiva eller whatever så är jag med!

Snart ledigt..

ÄNLIGEN FREEEDAG! Har varit supertressigt på jobbet den sista tiden så idag då jag slutar kör jag direkt till Vörå och slappar där hela helgen. Rufus är fortfarande där, han är inte direkt överförtjust i att köra bil och eftersom jag bara skulle vara i Jakobstad en natt så tyckte jag han kunde stanna där.
Men igår fick jag nog ändå ringa Beth och höra ifall jag kunde komma dit och hälsa på för det är så hemskt/tråkigt att vara ensam i lägenheten utan Rufus. Så vi kollade film och åt en massa godis. Ska försöka äta lite bättre nu i helgen, och motionera ordentligt varje dag. Har slarvat med det.



Min lilla bebis. <3

På jobbet

Är på jobbet och har lunchpaus just nu. Har inte alls ork att vara här idag känner jag, börjar nog sakna dendär semestern nu som jag bestämde mej för att inte ha. Men jag får ju tänka på pengarna istället! skulle gärna åka på en resa i höst men får se vad det blir av det. Dels verkar ingen ha tid/råd att följa med mej och så är det nästan så att jag måste spara alla pengar jag kan till nästa år också, för hur det än blir kommer det att rinna iväg en massa pengar för mej då.

Ska ta och snabbt koka en kaffekopp för nästa kund kommer, orkar sällan koka nu då jag är ensam här (sista veckan nu).

Bostadsmässan

Nu kom jag just från banken, var och öppnade ett nytt sparkonto och nåt sånt. :) Är hemma i Vörå nu och kommer att vara det några dagar (eller jag kör till Jeppis och jobbar men sen kommer jag direkt tillbaka hit) för mamma och pappa är i Åbo så jag måste vara här och ta hand om djuren.

Igår så var jag på bostadsmässan i Kokkola med Madde, Jocki och Kim. Jag blev så sugen på att börja bygga eget hus och inreda men det får väl vänta ett tag. Mitt favorithus där var ett överdrivet stort hus som kallades Villa White, det var två våningar med JÄTTESTORA glasfönster över en hel vägg, och det mesta av inredningen gick i vitt.

Jag har närmare 250 bilder från mässan, men lägger bara upp några av mina favoriter:









Alla nedanför är från Villa White:


En del av köket


Matsal/vardagsrum


Vardagsrum på övre våningen


Stora sovrummet


Förmaket till bastun, som var i ett skilt hus bredvid bryggan


Från utsidan

RSS 2.0