10.24

Är trött. Var och klippte mej hem till Beths igår, sen for vi till mäkken och åt fetto-mat. Sist jag åt mäkkenmat var i London (förutom en milkshake för nån dag sedan), så det räknas inte rikigt tycker jag! Före det var det på juldagen tror jag. Rätt stolt över mej själv.

Idag är det vappen, skulle behöva åka till Alko och så till nån butik och handla mat. Sen ikväll ska jag hitta på nåt med Madde tror jag! :) Är inte helt 100 på vad ännu men säkert nåt skoj.

Trevlig helg!

(Ps. Igårkväll då jag var ute med Rufus mötte jag ett gäng tjejer som var lite runda under fötterna. Då en av dem ser mej utbrister hon "Titta! Där går ju Elin Blom!" Jag bara EH, näää. Sen tyckte hon det var lite pinsamt)


Jag ser inte likheten. Förutom att vi båda har blondt, lite udda hår.

20.01

Då jag kom till jobbet idag såg jag att vi skulle på skolning till Stadshotellet kl 6. Blev att ha fart på så jag skulle hinna hem emellan och gå ut med Rufus och sånt. Var helt onödig skolning egentligen, det var för Wella's nya stylingprodukter som vi använt sedan januari.

Har inte riktigt nåt spännande att berätta här idag, så nu ska jag sluta!

17.48

Den här påsken har på nåt sätt gått förbi fort. Andra år har man alltid haft nåt "program", typ fira Madde eller nåt. I fredags var jag på kalas hos min kusin som fyllde 7 år, sen var jag bara hemma resten av kvällen. Och igår så var jag till Vasa och hjälpte mamma hitta kläder och köpte en stor kruka åt mej själv. Planterade nån klätterväxt i den som ska få växa på balkongen om det går som planerat. Sen for jag till Jeppis och hälsade på Beth och hennes lilla söta Pendi, och efter det for jag på dejt med den där gulliga killen från Rautia!

Man fattar inte hur liten hon är före man ser henne i verkligheten! Pytte. :)

 

Skulle kunna köra till Sandåsen eller nåt ikväll så skulle Rufus få springa lite fritt. Eller så tar jag det imorgon, är ju ledig då också. Och då skulle jag kunna passa på att sola lite samtidigt! Är ju kanske inte riktigt bikiniväder ännu men.. Tar med en filt och lite picknick och en tubtopp på så går det nog bra! :)


22.11

Min lista över fantastiska saker som hänt mej hittills denna vecka:

  1. Kört upp en halv bensintank i jakten på träplattor till balkongen. Då jag äntligen fick hem dom hade jag hälften för lite.
  2. Varit tvungen att dammsuga lägenheten 3 ggr.
  3. Blivit expert på att slå huvudet i saker. Har hunnit med både skrivbordet vid jobbet, balkongräcket och badrumsskåpet.
  4. Blev tillsagd av min 50-åriga kollega att jag tydligen har "för lite nattfrämmande" hit. Nåt fel på mej kanske?
  5. Låst ut mej.
Tror det räcker nu för tillfället, men påskhelgen är lång...


18.31

Har nog fått dagens motion idag.. Kom hem från jobbet, låste in cykeln, hämtade Rufus och gick ut på promenad med honom. Och däääär nånstans upptäckte jag att jag lämnat nyckeln och telefonen inne i lägenheten.

Ringde på hos grannen som inte var hemma. Vidare till nästa granne. Och nästa. Där fick jag låna en telefon. Kan inga telefonnummer utantill förutom mammas, så jag ringde henne som ringde Madde som skickade Beths telefonnummer åt mamma. Mamma ringer och räknar upp nummern åt mej. Fel nummer. Madde svarar istället för Beth. Får Beths nummer direkt av Madde istället. Beth svarar inte.

Börjar bli desperat, så jag lånar grannens nyckel för att kolla i ett skjul på gården ifall det finns nån stege där. Jag bor på första våningen och hade balkongdörren olåst och hade beslutat mej för att klättra in där och hoppas ingen polis råkade komma förbi och arrestera mej för inbrott. Men det fanns ingen stege så jag fick slopa den planen.

Hade inget annat val än att traska iväg med Rufus hem till Beths och hoppas på att nån var hemma. Och YES Sami var på plats. Fick äntligen tag på nyckeln! Så då var det bara att gå hem igen. Huhuh.

Gömmer snart en nyckel här nånstans på gården.........

20.23

Har överlevt besöket av Mary Kay-konsulten.. Det var faktiskt inte så farligt. Kom undan rätt billigt, beställde endast ett mineral-bronzing-powder. Utan glitter ännu till, har letat efter ett sånt överallt men har inte hittat! Hatar då det där glittret sprids ut i hela ansiktet.

Klippte min ena farbror idag också. Tror det var första gången under mina nästan 20 år som jag pratat med honom ensam. Eller jag har egentligen inte pratat med honom över huvudtaget. Sagt hej och hejdå och grattis nån gång kanske. Men det gick riktigt bra! Blev inte alltför många pinsamma tystnader.
(Fick lite bråttom hem från jobbet idag så jag glömde att kolla när jag börjar imorgon. Är rätt säker att jag inte hade något arbete från klockan 9, men tänk om jag hade det i alla fall...? Måste väl åka dit till 9 då. Äsch.)

Ledig måndag!

Har varit riktigt aktiv hittills idag, har diskat och städat en massa, sen körde jag runt till säkert 100 olika ställen och letade efter träplattor till balkongen. Hittade till slut vid K-Rauta. Då jag kom hem med dom upptäckte jag att jag tagit för lite och fick åka tillbaka och hämta mer.. men det var en jättegullig kille som jobbade där som hjälpte mej välja plattor och bära och sånt så det gjorde inget.. ;)
Sen då det blir lite varmare ska jag plantera nån klätterväxt vid väggen längst bort, och så en kruka med massa fina blommor i vid andra änden av balkongen. Och så tror jag minsann att jag ska ta fram julbelysningen igen, har såndär små vita lampor som går att snurra runt balkongräcket. Tycker det ser så mysigt ut på sommarkvällarna då det har mörknat lite ute!


Mycket bättre än betonggolvet.

Efter jag fixat balkongen cyklade jag 200 meter till simhallen. Blev ingen ordentlig träning, det var en lågstadieskola där som tog upp hela bassängen så man fick ingen riktig fart på då man simmade. Och de gånger jag simmat före jobbet är det en bunt pansionärer där istället!

Shit, nu ringde just en konsult från Mary Kay. Jag hade tydligen vid nåt svagt ögonblick gått med på att hon skulle få komma hit och demonstrera sina produkter, hade totalt glömt bort att hon skulle komma imorgon. Nu kommer jag att känna mej tvungen att köpa nåt..

21.00

Har känt mej sådär allmänt slö idag som man brukar göra efter en krogkväll, men inga farligheter. :) Har haft släktingar här på besök idag, vi funderade på Rufus promenader (ifall min småkusin ska börja gå ut med honom en gång i veckan) och drack kaffe och åt bulla. Resten av dagen har jag och Ruffe bara slöat i soffan och kollat serier.

Bilder från igår:


Födelsedagsbarnet Madde!


Sara & Ida


Joanna & lilla Rufus

Nu har jag börjat planera balkongen! Imorgon tänker jag åka till Erkkin Halli (Erkkin kauppa?) och sånt och se ifall jag skulle hitta några rätt så billiga träplattor att lägga på golvet. Och så ska jag leta efter en stor kruka (plus några små) och kanske nån lykta.

13.12

Okej, har lyckats ladda ner en full version av Photoshop så nu får jag äntlogen fixat bildera som jag vill. Dock saknas inspirationen nu, ändrade lite snabbt på utseendet på bloggen nu men är långt ifrån klar.

Nu borde jag städa lite, har tvättat rent balkongen så den är som ny, men ifall jag ska ha folk hit ikväll måste jag nog ta fram dammsugaren här inne också. Tjejkväll med utgång på schemat! Hejdå

18.13

Idag hade jag verkligen fullbokad dag, dessutom fick jag tacka nej till 3-4 arbeten. Men det är ju bara bra för mej i alla fall! Verkar som att jag kommer att jobba varenda högtidshelg den här sommaren också, det är ju inte lika skoj men får ju ta lite extra betalt då om jag vill. Och så är jag ledig på kvällarna så jag hinner nog hitta på nåt kul i alla fall.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, har dragit på mej en förkylning och jag måste ju spara lite energi så jag orkar ut imorgon. Så godis och serier it is!

(Och om jag skulle ha riktig lust borde jag fixa om layouten på bloggen. Tycker inte alls jag ser ut som jag gör på header-bilden nu längre. Men det är så jobbig utan photoshop, har bara gimp och jag fattar 0 av det!)

London

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hade en jätterolig resa, åker absolut tillbaks! Gärna redan i höst, men om inte det så helt säkert nästa vår. Shoppade en hel del, typ en vit spetsklänning, ett par converse, ett par jättehöga knallrosa kilklacksskor, två väskor, en STOR flaska Smirnoff Ice för 3€, en collegetröja och lite småsaker. Jätteshyssta människor där (inte alls som här i Finland då alla bara blänger på varann) och så hade vi verkligen tur med vädret, nästan så man önskade det skulle ha varit lite mindre sol ibland så man skulle få svalkat av sej. Blev bjuden att vara modell för en frisörsalong inne på Top Shop, skulle varit jättekul men fick kunde ju inte riktigt ställa upp på det eftersom det var ett par veckor framåt. Såg poliser som åkte tunnelbana och gick mot rödljus för att komma till butiken och handla nåt ätbart.


Förhoppningsvis måste man bara stå ut i några veckor med den här finska kylan före vi har sommarväder här också! Kunde inte hålla mej utan köpte en jättefin bikini då jag var i Vasa i tisdags (var till tandläkaren där, usch va dyrt för ingenting egentligen men hatar verkligen kommunala tandläkarna här i Jeppis, ingen servicekänsla alls).

I helgen så ska jag ut med Madde & co. och på söndag eller måndag ska min småkusin kanske komma hit. Hon fick nyss höra att jag hade hund så då skulle hon absolut hälsa på. Tror jag har gratis arbetskraft där, hon ville väldigt gärna börja gå ut på promenader med Rufus. Kan va skönt, så slipper jag göra det ibland. ;)


RSS 2.0